ال اس دی نوعی روانگردان قوی است که باعث تغییر حواس و بروز وهم و خیال میشود. ال اس دی میتواند بر روی بینایی، لامسه، احساسات و افکار تاثیر گذارد. از اثرات کوتاه مدت ال اس دی میتوان به گشاد شدن مردمکها، فشار خون، ضربان قلب و افزایش دمای بدن اشاره کرد.
اسید لیزرژیک دی اتیل آمید که با نام ال اس دی (LSD) شناخته میشود، نوعی ماده مخدر غیرقانونی است که باعث تغییر حواس و بروز وهم و خیال میشود. مخدر ال اس دی برای اولین بار در سال ۱۹۳۸ توسط یک شیمیدان سوئیسی به نام آلبرت هافمن، برای درمان اختلالات تنفسی تولید شد. در سال ۱۹۴۳، هافمن به طور تصادفی به خواص توهم زای ال اس دی پی برد.
حقایقی درباره مخدر ال اس دی
•ال اس دی نوعی روانگردان قوی و غیرقانونی است که مرز میان ادراک و تخیل را محو میکند.
•استفاده از ال اس دی ممکن است موجب بروز اسکیزوفرنی در افراد مستعد شود.
•اثرات مخدر ال اس دی میتوانند تا ۱۲ ساعت باقی بمانند.
مخدر ال اس دی چیست؟
ال اس دی نوعی مخدر غیرقانونی است که از ترکیب مواد طبیعی و مصنوعی ایجاد میشود. این ماده از نوعی قارچ و یک ماده شیمیایی غیر آلی به نام دی اتیل آمید مشتق میشود. مخدر ال اس دی با فعال کردن گیرندههای سروتونین، باعث تولید بیشتر سروتونین در قشر مغز میشود. این گیرندهها به تجسم و تفسیر دنیای واقعی کمک میکنند. سروتونین اضافی باعث میشود که محرکهای بیشتری نسبت به حالت نرمال پردازش شوند. در حالت عادی، مغز محرکهای بی ربط را فیلتر میکند، اما ال اس دی این اجازه را نمیدهد.
تحریک بیش از حد باعث تغییر در افکار، حواس، ادراک و احساسات میشود. این تغییرات به صورت وهم و خیال ظاهر میشوند. اگرچه، این احساسات واقعی به نظر میرسند، اما توسط ذهن ایجاد شده اند. این ادراکات میتوانند شامل یک یا چند حس از حواس پنجگانه یا ترکیبی از حواس باشند. مصرف کنندگان LSD بیان کرده اند که صدای رنگها را شنیده و صداهای مختلف را دیده اند.
تأثیر مخدر ال اس دی بر روی ادراک
ال اس دی میتواند طیفی از تغییرات ادراکی، اغلب مربوط به بینایی، لامسه، احساسات و افکار را موجب شود.
•تغییرات بینایی عبارتند از: رنگهای درخشان و روشن، تاری دید، تغییر شکل اشکال و رنگ اشیاء، صورتها و دیدن هالههای نورانی.
•تغییرات لامسه عبارتند از: لرزش، فشار و سرگیجه
•تغییرات رفتاری میتواند منجر به بروز حس خوشحالی، سعادت، آرامش، خیال پرستی و افزایش آگاهی یا بروز ناامیدی، اضطراب و سردرگمی شود. خلق و خوی فرد ممکن است به سرعت تغییر پیدا کند.
تأثیر ال اس دی بر روی افکار میتواند منجر به تحریف ادراک از زمان، سرعت تفکر، بینش غیر معمول یا افکار وحشتناک و حس برتری شود. ماده مخدر ال اس دی بیرنگ و بی بو است. مقدار بسیار کمی از آن، معادل دو دانه نمک، میتواند منجر به بروز اثرات این ماده مخدر شود. ال اس دی را میتوان به صورت کپسول، قرص، آدامس و یا مایع مصرف کرد. حالتهای توهم زا در عرض ۶۰ دقیقه پس از مصرف ال اس دی شروع میشوند و میتوانند تا ۶ الی ۱۲ ساعت باقی بمانند.
اثرات کوتاه مدت مخدر ال اس دی
تحریک فیزیکی ناشی از مصرف ال اس دی موجب گشاد شدن مردمک ها، فشار خون، ضربان قلب و افزایش دمای بدن میشود.
دیگر اثرات کوتاه مدت ال اس دی عبارتند از:
◾سرگیجه و بی خوابی
◾کاهش اشتها، خشکی دهان و تعرق
◾بی حسی، ضعف و لرزش
با این حال، ال اس دی به طور عمده بر روی ذهن تاثیر گذاشته و باعث بروز وهم و خیال میشود. تاثیرات ال اس دی غیر قابل پیش بینی بوده و افراد به طور متفاوت به آن واکنش نشان میدهند. زمانی که فرد ال اس دی مصرف کند، ذهن، محیط اطراف، سطح استرس، انتظارات، افکار و خلق و خوی وی شدیدا تحت تأثیر مخدر قرار خواهند گرفت.
اثرات ال اس دی میتواند شامل احساس خوشی، خارج شدن روح از بدن، افزایش حس خلاقیت، حل مسئله، کشف یک هدف و تجربیات عرفانی باشد. از سوی دیگر، اثرات ناشی از مصرف ال اس دی میتواند شبیه به یک کابوس باشد. فرد ممکن است دچار حس جنون و روان پریشی شود. همچنین، ممکن است ترس شدید، کژپنداری و حس مردن را تجربه کند.
اثرات فیزیکی شدید یا مرگ آور زمانی روی میدهند که فرد بیش از ۴۰۰ میکروگرم ال اس دی مصرف کند. اما اثرات روان شناختی میتوانند منجر به رفتارهای غیر معمول و خطرناک شده که این امر میتواند منجر به آسیب و مرگ شود.
اثرات بلند مدت مخدر ال اس دی
قدرت تحمل نسبت به ال اس دی به سرعت اتفاق میافتد. اگر به مدت ۳ روز متوالی، یک دوز خاص از ال اس دی مصرف شود، در روز سوم هیچ واکنشی روی نخواهد داد. ال اس دی از لحاظ جسمی اعتیادآور نیست. بنابراین، پس از قطع مصرف آن، علائم ترک اعتیاد ظاهر نخواهند شد. اما مصرف ال اس دی میتواند باعث بروز اعتیاد روانی شود.
یکی از خطرات مصرف ال اس دی این است که میتواند باعث ایجاد حالت روان پریشی به مدت طولانی یا بروز اسکیزوفرنی در افراد مستعد شود. فلش بکها یا اختلال تصور مداوم هالوسیوژنیک (HPPD) و اختلال موقعیت یابی تنها با یک بار مصرف ایجاد میشوند.
———-
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
———
منبع: pezeshk.us