تریاک محبوب ترین و پر مصرف ترین ماده مخدری است که از گیاه خشخاش به دست می آید. این ماده مخدر به دلیل مورفین و خاصیت تسکین دهنده ای که دارد موجب شده تا بیشتر افراد بیمار را در زمره معتادان به خود بکشاند. یکی از مهم ترین گروه از افرادی که از این دارو به عنوان دارویی التیام بخش استفاده می کنند بیمارانی هستند که از کبد چرب رنج می برند. باورهای زیادی در مورد تاثیر مثبت و یا منفی استفاده از مخدر تریاک بر کبد چرب وجود دارد که نیاز به بررسی های فراوان دارد. به همین دلیل در این مقاله، کلینیک پویان کلیه ناگفته های مرتبط با تاثیر مصرف تریاک را برای بیماران کبدی را با شما در میان می گذارد تا در انتها بتوانیم نتیجه گیری مناسبی در مورد این مسئله مهم داشته باشیم.
کبد چرب چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد تاثیرات استفاده و کشیدن مخدر تریاک صحبت کنیم بهتر است کمی در مورد این بیماری اطلاعات لازم را کسب کنیم. در حالت کلی کبد چرب به انباشته شدن سلول های چربی رسوب شده در کبد گفته می شود. بیماری کبد چرب برای ایرانی ها یک معضل و بیماری شایع است و نتیجه تغذیه نامناسب و اختلال های شایع در بدن است.
چاقی، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، سو تغذیه، مصرف داروهای کورتون دار و استفاده از مواد هورمونی از جمله عوامل شایع بروز کبد چرب است.
آیا مصرف تریاک موجب به وجود آمدن بیماری های کبدی می شود؟
بگذارید تا از همین ابتدا مهم ترین سوال کاربران را در مورد تاثیر مصرف تریاک بررسی کنیم. بسیاری از افراد معتقد هستند که افرادی که به مصرف تریاک وابستگی دارند پس از مدتی علائم بروز بیماری های کبدی و خصوصا کبد چرب را پیدا می کنند.
در این خصوص بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف تریاک خود به تنهایی موجب بروز بیماری های کبدی و کلیوی نمی شود اما اگر فرد معتاد در معرض این بیماری قرار گرفته باشد درهنگام اعتیاد به هر نوع ماده مخدر اعم از تریاک، خطر ابتدا به آن را 3 برابر افراد عادی بالا می برد. به همین منظور پیشنهاد می کنیم قبل از بالارفتن خطر ابتلا به بیماری های کبدی حتما بیماران برای ترک به مرکز سم زدایی بدن مراجعه کنند و فرایند ترک از این ماده مخدر را در پیش بگیرند.
مصرف تریاک برای کبد چرب مضر است؟
بر خلاف باور عمومی و اعتقالات سنتی برای استفاده از تریاک به عنوان یک داروی مورفین دار، مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که استفاده از تریاک علاوه بر ایجاد محرکی برای کبدهای چرب می تواند موجب بروز انواع مختلف سرطان در بدن افراد شود.
آیا خواص تریاک در طب سنتی برای بیماری های کبدی تائید شده است؟
یکی از مهم ترین معضلاتی که باور آن بیشتر افراد را به سمت کشیدن ماده تریاک تحریک می کند این است که هنوز هم برخی اعتقاد دارند که استفاده از تریاک کارایی و تمرکز افراد را بالا می برد و علاوه برکاهش خستگی و کوفتگی بدن دردهای ناشی از بیماری های متفاوت را نیز التیام می بخشد.
در نظر داشته باشید که مخدر تریاک به عنوان یک التیام دهنده موقت کارایی بسیار خوبی دارد اما استفاده از آن حتی یک بار می تواند وابستگی شدیدی در افراد ایجاد کند به صورتی که به اعتیاد تبدیل شود.
ایجاد وابستگی جسمی برای کاهش درد
یکی از تاثیرهای غیر قابل کنترل استفاده از تریاک وابستگی جسمانی و بروز اعتیاد است چرا که بدن فرد به استفاده از تریاک به عنوان یک داروی التیام دهنده و آرام بخش معتاد می شود و همین مورد موجب وابستگی جسمانی می شود که ترک آن برای افراد مختلف بسیار سخت است.
ترک تریاک برای بیماران کبدی که به مصرف التیام بخش آن اعتیاد پیدا کرده اند کاری به شدت سخت و انرژی زاست به همین منظور پیشنهاد می کنیم قبل از تشدید مصرف کمی آگاهانه تر به سلامتی خود بیندیشید و برای ترک آن اقدامات لازم را انجام دهید.
افزایش حرارت بدن و ضربان قلب
استفاده از تریاک به خودی خود روی افراد سالم موجب بروز تاثیرات مخربی می شود و این مسئله برای افرادی که دچار بیماری های نظیر کبد چرب هستند خطرناک است. تب و لرز و بی نظمی درجه حرارت بدن از جمله تاثیرات مهمی است که موجب می شود بدن افرادی که به بیماری های گوارشی و قلبی مبتلا هستند را در معرض خطر قرار می دهد.
راه های ترک تریاک به جهت بهبود بیماری کبد چرب
حالا که در مورد مضرات استفاده از تریاک در اثر سوتفاهم های نادرست برای بهبود بیماری کبد چرب اطلاع لازم را کسب کردیم، بهتر است این نکته را عنوان کنیم که در صورت مصرف این داروی مخدر باید هر چه سریعتر تصمیم به ترک گرفته شود.
ترک اعتیاد تریاک و سم زدایی خانگی یکی از ساده ترین روش ها برای ترک تریاک است اما با توجه به اینکه بیشتر افراد شرایط و موقعیت مراقبتی لازم را برای ترک در منزل در اختیار ندارند، پیشنهاد می کنیم تا برای ترک به کلینیک های معتبر سر بزنید.
———-
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
———
منبع:clinicpayam.com