15. غرق شبکه های مجازی نشوید
بخش عظیمی از زمان روز ما، در شبکه های اجتماعی نابود می شه..اگر مرحله ی یک رو به درستی انجام داده باشید، حتما به این نتیجه رسیده اید.که بیشتر وقت خودتان رو در شبکه های مجازی از دست داده اید.
اما باید بگوییم که برای سر زدن به شبکه های اجتماعی یک برنامه درست داشته باشید..وقت خودتان رو صرف پست ها و پیام هایی که هیچ سودی برای زندگی تون ندارند، نکنید . رعایت این موضوع یکی از چیزهایی است که می تواند باعث معنای موفقیت در زندگی را برای شما ترجمه کند.
16. تعارف رو کنار بگذارید
ما ایرانی ها با تمام خوبی هامون، یک خصلت ناپسند داریم و آن تعارف کردن است..ما با همه ی انسان ها تعارف داریم. گاهی حاضریم که زندگی مان،.اهداف مان، موفقیت مان رو رها کنیم ولی تعارف رو زمین نگذاریم.
برای مدیریت زمان، یک مهارت مهم وجود دارد و آن نه گفتن به همه ی خواسته ها و تعارفاتی است.که زندگی و زمان شما رو مختل می کنه. پس تا می تونید نه بگویید و نه گفتن رو تمرین کنید.
17. ورزش کنید
ورزش کنید
زمان، موقعی برای شما کارآمد است که شما تن سالمی داشته باشید تا بتونید به همه ی کارهای زندگیتون برسید..پس حداقل روزی پانزده دقیقه ورزش کنید و سعی کنید با ورزش کردن همیشه خودتان رو شاداب نگه دارید..شادابی شما کمک می کنه که زمان بیشتری در زندگی داشته باشید.و کارهاتون رو نیز متمرکز تر انجام دهید.
پیشنهاد ما به شما: هنر کار مردن
18. خوب بخوابید
هیچ الزامی در کار کردن بیش از حد نیست و هیچ الزامی وجود ندارد که شما برای مدیریت کردن زمان خود ،از خواب و خوراک تون بزنید. شما با این کار نه تنها زمان رو مدیریت نکرده اید،.بلکه مدیریت زندگی تون رو نیز از دست داده اید.
پس تا می تونید استراحت کنید و به خودتان استراحت دهید.و سعی کنید که برنامه زندگی تون رو عاقلانه و بدون هیچ فشاری بر روی دیگر بخش های زندگی تون تنظیم کنید.
19. تغییرات خودتان رو ثبت کنید
تا بدین جای کار شما باید هجده مرحله رو انجام بدهید که طبیعتا در یک روز یا دو روز به نتیجه نمی رسد.و شما باید عادت مدیریت کردن زمان رو در زندگی تون نهادینه کنید..برای این که یک این عادت همراه با انگیزه شه، تغییرات خودتان رو ثبت کنید.این کار باعث می شه که هر روز برای مدیریت کردن زمان انگیزه ی بیشتری داشته باشید.
20. یک بار دیگر ، زمان رو تحلیل کنید
حال وقت آن است که نتیجه رو بسنجید..برای این کار بهترین راه این است که یک بار دیگر زمان زندگی تون رو تحلیل کنید..درست مثل مورد اول. اگر تغییر محسوسی مشاهده کردید، مطمئن باشید که در مسیر موفقیت در حال حرکت هستید.
اما اگر هنوز احساس می کنید که جای تغییر وجود دارد،.خودتان رو شماتت نکنید و به این مسیر افتخار کنید..شما امروز قدرت تحلیل زندگی رو پیدا کرده اید و نیاز به تغییر رو تشخیص داده اید..این اولین گام برای رسیدن به موفقیت در زندگی است و در نهایت می فهمید راز موفقیت در زندگی چیست؟
اولویت بندی کارها
اگر تو هم مثل خیلیها زمان کم میاری و نمیدونی چجوری کارای اولویت دار خودت را به موقع انجام بدید و به همهی کارهایتان برسید، اولویت بندی کردن کارها می تونه راهگشای تو باشه و باعث بشه خیلی از کارهایی که باعث میشه وقت کم بیاری رو کنار بداری و نتیجه خیلی بهتری دریافت کنی.
تکنیکهای اولویت بندی کارها
عدم مدیریت زمان و برنامه ریزی، مشکلیه که هر کسی رو میتونه دچار گرفتاریهای زیادی کنه و متاسفانه باید گفت که خیلی از مردم دنیا هستن که با مشکل مدیریت کردن زمان روبرو هستن. اما از این مسئله بدتر، وقتیه که شما برای کارای اولویت دار خودتون برنامه خاصی نداشته باشید.
یه وقتایی هست که آدم به کارای خودش میرسه و آخر روز میبینه که یه سری کارا رو نتونسته انجام بده و زمان کم آورده، اما یه حالت دیگه هم داریم که اولویت بندی کارها هم بهم میخوره و ما برای کارای اولویت دار خودمون هم زمان کم میاریم.
اینجاست که باید یه فکر اساسی برای زمان بندی اولویت کارها داشته باشیم و از چند تا تکنیک طلایی برای اولویت بندی کارها استفاده کنیم. تیم ماهان تیموری، مدتها روی این قضیه کار کرده تا که به یه روش جامع در مورد اولویت بندی کارها رسیده و میخواد توی این آموزش به شما بگه که چطوری هم کارهای اولویت دار خودتون رو انجام بدید و هم زمان برای بقیهی کاراتون اضافه بیارید و بتونید به همهی کاراتون برسید.
لیست کردن تمامی کارهای روزانه
1) تمامی کارهای روزانه خودتون رو لیست کنید.
اولین کاری که برای اولویت بندی کارها باید انجام بدید اینه که تمامی کارهای روزانه خودتون رو لیست کنید. این لیست کردن ممکنه یه مقدار طول بکشه. چون طبیعتا شما یه سری کاراتون هر روز مشخص میشه و یه سری کارا هم هست که ثابته.
اما اگر میخواید به یک دقت و برنامه ریزی در اولویت بندی کارها برسید، یک هفته وقت بگذارید و کارهاتون رو بررسی کنید و همه رو روی کاغذ بیارید و سعی کنید که جز به جز اونها رو مشخص کنید. این باعث میشه که یک شمای کلی از مدیریت کردن زمان در اولویت بندی کارها داشته باشید و ایجاست که می فهمیم یادداشت برداری چه کمکی به ما می کند.
2) برنامه روزانه را از همهی کارها جدا کنید.
دومین کاری که باید برای اولویت بندی کارها انجام بدید اینه که برنامه روتین روزانه تون رو به کل از تمامی کارها جدا کنید. این که چه ساعتی از خواب بیدار میشید، اینکه باید هر روز سر کار برید. اینکه هر شب باید یه سر به خونوادتون بزنید.
اینها میشن کارای روزمره. یعنی کارایی که هر روز یا حداقل یک روز در میان انجامش میدین. اینها رو به طور کامل از لیستی که تهیه کردید، حذف کنید و در یک لیست دیگه بنویسید. چرا؟ به این دلیل که کارای اولویت دار اگر جز روتین ما قرار بگیرند، دیگه اولویت دار نیستند.
پس شما باید کارهایی رو در لیست روزمرهی خودتون بگذارید که انجام دادنشون بخشی از زندگی شما شده و شما باید به صورت یک عادت و یا یک وظیفه اونها رو انجام بدید. مثلا عادتتون شده که هر روز ناهار رو با خونواده بخورید. یا وظیفتونه که هر روز 8 صبح برید به محل کارتون. اینها دیگه از اولویت بندی کارها خارج میشن و جز کارای روتین محسوب میشن.
پیشنهاد ما به شما : فواید یادداشت برداری
3) تکلیفتون رو با کارهای روزمره مشخص کنید.
قبل از اینکه ما به سراغ اولویت بندی کارها بریم باید تکلیفمون رو با برنامه روتین هر روزمون مشخص کنیم. اگر شما هم از اون دسته آدمهایی هستید که ساعت خواب مشخصی ندارید. ساعت وعدههای غذاییتون مشخص نیست. ساعت رفت و آمدتون از سر کار هم دقیق نیست.
باید بگم که به هیچ وجه نمیتونید با این وضعیت اولویت بندی کارهاتون رو به درستی انجام بدین. به این دلیل که پایهی برنامههای شما برنامهی روزانه شماست. تا زمانی که شما تکلیفتون رو با این برنامه روشن نکنید، نه تنها برای اولویت بندی کارها، بلکه برای ساده ترین چیزا هم نمیتونید برنامه ریزی داشته باشید.
پس یه کاغذ جدا بردارید و سعی کنید اول برای خودتون یک برنامه روزانه درست بنویسید . برای این کار می تونید از یادداشت برداری به روش کرنل استفاده کنید. میدونم خیلی سخته که بخواید یه دفعه خودتون رو با نظم روبرو کنید، اما یادتون باشه که تنها 21 روز زمان نیاز دارید که یک عادت جدید در خودتون بگذارید.
وقتی که تکلیفتون با کارهای روزمره مشخص شد، میتونید خیلی راحت برای کارای مهم تر برنامه ریزی کنید، چون میدونید که روزتون دقیقا از چه ساعتی شروع میشه و چه ساعتی هم قراره روزتون رو به پایان برسونین. این چیزیه که برای برنامه ریزی کارها و اولویت هاتون بهش نیاز دارید.
نوشتن اهداف بلند مدت و کوتاه مدت
4) اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خودتون رو بنویسید.
یکی از چیزهایی که میتونه به اولویت بندی کارهای ما خیلی کمک کنه، نوشتن اهدافه. چون ما یه وقتی هست که با یه سری کارهای روزانه اولویت دار روبروییم و یه وقتی هم هست که ما به کل، با اهداف کوتاه مدت و بلند اولویت دار روبرو هستیم.
برای کارهای اولویت دار در روز، باید برنامهای جدا داشته باشیم، ولی برای اهداف نیاز هستش که از همین امروز کل اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خودمون رو بنویسیم تا بتونیم به یک اجماع نظری در مورد اولویت بندی کارها برسیم.
دسته بندی اهداف
5) اهداف خودتون رو دسته بندی کنید
اینجا جایی هست که ما اولین قدم عملی در اولویت بندی کارها را باید انجام بدیم. ما وقتی که کل اهداف کوتاه مدت و بلند مدتمون را نوشتیم، وقت آن هست که بریم سراغ دسته بندی و مشخص کنیم که کدامشان برای ما اولویت دار هستند و کدامشان اولویتی کمتری دارند و کدامشان اصلا بدون اولویت هستند. با این وجود شما می تونید از روش هدف گذاری اسمارت smart استفاده کنید.
۶)نیازمندی ها رو مشخص کنید:
پس از اینکه مشخص کردید کدوم اهدافتون اولویت بیشتری برای شما دارند باید مشخص کنید که برای رسیدن به اون اهداف چه پیش نیاز هایی وجود داره. برای مثال مهارت های لازم اون شغل رو مشخص کنید و پس از اون برای به دست آوردن اون مهارت ها برنامه ریزی کنید.
7)اقدامات لازم را تعریف کنید:
پس از مشخص کردن مهارت های مورد نیاز خودتون باید مشخص کنید که اولین اقدامی که برای هرکدوم از این مهارت ها نیاز دارید چه چیزی است. پس از اون هم باید این اقدامات رو انجام بدید.
کلام آخر
در نهایت باید توجه داشته باشید که مدیریت زمان و برنامه ریزی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که اگر به درستی بر آن مسلط شوید، می توانید به تمامی جنبه های زندگی خودتان برسید و برای همه آنها برنامه ریزی کنید.
مخصوصا در دنیای امروز که هر چیزی قصد دزیدن با ارزش ترین دارایی ما را دارند، دستیابی به مهارت مدیریت زماین از جمله مهم ترین وظایف هر کسی به حساب می آید.
منبع: mahanteymouri
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
-
ورود به سایت