عوارض تریاک بر معده چیست؟ در حالی که مواد افیونی برای تسکین دردهای حاد تجویز می شوند، مصرف طولانی مدت آن می تواند منجر به سومصرف، اعتیاد، تحمل و وابستگی جسمی شود. بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف تریاک می تواند پیامدهای مثبت و فوایدی را نیز با خود به همراه داشته باشد اما عوارض ناخوشایند تریاک بسیار بیش تر از فواید آن است و حتی این عوارض می توانند مخرب باشند. عوارض تریاک بر معده نیز از مسائل مهمی است که می تواند برای افراد بسیار آزارهنده باشد. به همین منظور در ادامه این مقاله به بررسی بیش تر عوارض تریاک بر معده می پردازیم پس تا انتها همراه ما باشید.
مصارف پزشکی مخدرها
این مواد می توانند به عنوان داروهای مخدر افیونی برای تسکین درد خالص استفاده شوند. تریاک قبل از کشف نحوه تصفیه و استخراج مورفین و کدئین، قرن ها برای تسکین درد مورد استفاده قرار می گرفت. این ماده دود کردنی و همچنین بلعیده شدنی است. هنوز هم در برخی از کشورها که تولید می شود از آن به عنوان روش درمانی استفاده می کنند.
تجویز داروهای مخدر برای بیماری ها
مواد افیونی برای درمان بسیاری از بیماری های جسمی تجویز می شود، از جمله: دندان درد و اقدامات دندانپزشکی صدمات سنگین و جدی جسمانی جراحی ها شرایط مزمن مانند سرطان
نحوه کار تریاک در سیستم بدنی
آلکالوئیدهای فعال موجود در تریاک به گیرنده های مواد افیونی در مغز می چسبند. با فعال کردن گیرنده های همراه پروتین جی واقع در مغز و نخاع که در تعدیل درد نقش دارند، اثرات ضد درد خود را ایجاد می کنند. بعد به سیستم عصبی و دستگاه گوارش متصل می شوند. پس از مصرف دوز مشخص، اثرات آن در طی 15 تا 60 دقیقه شروع می شود و 4 تا 6 ساعت طول می کشد. مورفین (ماده فعال) نیمه عمر کوتاهی دارد و نیمی از آن در 1.5 تا 7 ساعت متابولیزه می شود. بیش تر دوز مورفین در طی 72 ساعت در ادرار از بین می رود.
عوارض تریاک بر معده | علائم سو مصرف مواد
از آنجا که گیرنده های مواد افیونی به طور گسترده در بدن پخش می شوند، تاثیرات بسیار گسترده ای هم دارند. علائم و نشانه های سو مصرف مواد افیونی می تواند از نظر جسمی، رفتاری و روانی باشد. در برخی موارد افراد مبتلا به اختلال مصرف تریاک می توانند اثرات اعتیاد خود را پنهان کنند. در موارد دیگر، خانواده و دوستان می توانند تغییراتی را در روحیه یا شکل ظاهری فرد تشخیص دهند. علائم مرتبط با مصرف بیش از حد تریاک توسط دیگران دیده می شود. به عنوان مثال مردم می توانند مردمک چشم گشاد شده و تغییرات خلقی را تشخیص دهند. با این حال آن ها نمی توانند برخی علائم دیگر مانند سردرد یا درد معده را مشاهده کنند.
علائم جسمانی مزمن سو مصرف مواد
مصرف مزمن تریاک می تواند منجر به طیف وسیعی از مسائل جسمی طولانی مدت شود. این مشکلات سلامتی ممکن است شامل شکنندگی استخوان ها، تغییرات هورمونی و عوارض روده ای باشد. شرح برخی علایم عبارتند از:
_سرعت تنفس کم یا آرام
_تحریک بدنی
_تصمیم گیری ضعیف
_کنار گذاشتن مسئولیت ها
_نوسانات خلقی _تحریک پذیری
_افسردگی _کاهش انگیزه
_حملات پانیک
علائم هشداردهنده آغازین سومصرف مواد افیونی
هنگامی که فردی به مواد افیونی اعتیاد پیدا می کند، اغلب تهیه مواد مخدر مورد نظر خود را در اولویت قرار داده و از همه چیز مهم تر می شود. در نتیجه سو مصرف مواد مخدر و اعتیاد دارای علائم قابل مشاهده است. اگر گمان می کنید یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما از مواد افیونی استفاده می کند، باید تغییراتی را در چندین جنبه از زندگی آن ها مشاهده کنید.
اعتیاد به تریاک می تواند منجر به مشکلات سلامت جسمی مانند مه ذهنی، یبوست و افسردگی و مشکلات تنفسی شود. هر اندازه از انواع محصولات تریاک بیش تر استفاده کنید، احتمال تجربه این مسائل بیش تر خواهد بود.
علائم جسمی متداول مرتبط با سو مصرف
علایم قابل مشاهده اعتیاد به تریاک عبارتند از:
_دهان خشک
_مردمک چشم گشاد
_بی حالی
_خوابیدن بیش از حد یا مشکل در خوابیدن
علائم جسمی اعتیاد به تریاک؛ نشانه های شدیدتر
برخی از اثرات مصرف مزمن تریاک شدیدتر از برخی دیگر است. افرادی که به مدت چند سال اعتیاد به مسکن مانند اوکسی کونتین را تجربه کرده اند، ممکن است با مشکلات شدیدتری در سلامتی روبرو شوند مانند:
_فشار خون پایین
_حالت تهوع یا استفراغ
_قرمزی پوست
_خستگی
عوارض تریاک بر معده | علائم رفتاری اعتیاد به تریاک
افراد معتاد به مواد افیونی ممکن است خود را منزوی کنند و یا علاقه خود را به سرگرمی های عادی خود از دست دهند. آن ها اغلب در انجام کارهای روزمره مانند نظافت منزل یا مراقبت از فرزندان خود مشکل دارند. برخی دیگر از علائم اعتیاد به تریاک عبارتند از:
_نوسانات خلقی و ابتلا به اختلال دو قطبی
_تحریک پذیری
_تغییرات ظاهری
_مخفی کردن مواد مخدر در اتاق یا وسیله نقلیه
_رفتارهای بی ثبات
_انجام رفتارهای پرخطر مانند رانندگی هنگام مصرف مواد
عوارض روانشناختی اعتیاد به تریاک
مشکلات روحی ناشی از سو مصرف مواد افیونی می تواند به اندازه مشکلات جسمی آزار دهنده باشد. مصرف تریاک با افسردگی ، اختلال دو قطبی و اضطراب ارتباط نزدیکی دارد؛ در صورت عدم درمان، این اختلالات روانی منجر به تشدید اعتیاد، ادامه سو مصرف و در نهایت مرگ می شوند.
طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، ۷/۲ میلیون نفر در ایالات متحده با تشخیص اختلال سلامت روان، از مواد مخدر تجویز شده استفاده می کنند. این گزارش حاکی از آن است که آمریکایی های مبتلا به مشکلات روانی بیش از نیمی از نسخه های افیونی را که در سراسر کشور توزیع می شود دریافت می کنند.
علایم اوودوز ناشی از مصرف مواد افیونی
اگر بیش از حد مواد افیونی مصرف کنید، ممکن است با عوارض جدی منجر به اوردوز مواجه شوید. این یک وضعیت پزشکی بسیار جدی است که به مداخله های پزشکی نیاز دارد. با علائمی همچون:
_عدم پاسخگویی (نمی تواند بیدار شود)
_تنفس آرام، نامنظم یا اصلاً نفس نمی کشد
_نبض آهسته، نامنظم یا بدون نبض
_استفراغ
_از دست دادن هوشیاری و مردمک چشم های کوچک.عوارض تریاک بر معده | علائم اعتیاد در جوانان
نشانه بارز اعتیاد به تریاک، عدم بهره وری در مدرسه یا محل کار است. به عنوان مثال بسیاری از نوجوانانی که به داروهای مسکن اعتیاد دارند از کلاس خارج می شوند و یا در تست ها عملکرد ضعیفی دارند. براساس گزارش اداره ی مبارزه با مواد مخدر، نوجوانان دارای اعتیاد در معرض خطر بیش تری برای ترک تحصیل قرار دارند.
اعتیاد به تریاک می تواند مشکلات روانی مانند اضطراب یا افسردگی را نیز به وجود آورد. به عنوان مثال بسیاری از افرادی که اعتیاد به هروئین را تجربه می کنند با اختلالات همزمان روبرو می شوند که می تواند منجر به افکار خودکشی شود.
تاثیر مواد افیونی بر معده
تحقیق پزشکی در ۲۰ فوریه ۲۰۲۰ انجام شده است که نشان می دهد اگر درد شدیدی به بیمار وارد شود، ممکن است پزشک برای درمان آن مواد افیونی تجویز کند. این داروها می توانند مشکلات معده مانند حالت تهوع، استفراغ یا یبوست ایجاد کنند که به جای بهتر شدن، احساس بدتری ایجاد می کنند. برخی از این مشکلات به سرعت برطرف می شوند که آن ها را به راحتی می توان مدیریت کرد. حالت تهوع و استفراغ اغلب پس از چند روز برطرف می شود اما یبوست ناشی از مواد افیونی مدت بیش تری به طول می انجامد زیرا این دارو باعث می شود غذا در سیستم بدنی فرد کندتر حرکت کند. چون بدن فرد زمان بیش تری برای جذب آب از مدفوع صرف می کند که دفع آن را دشوار می کند.
اثرات مخدر تریاک بر معده
مصرف تریاک باعث بروز عوارض زیادی در معده می شود. از جمله اینکه سبب زخم معده، انسداد دهانه خروجی معده و خونریزی معده شده و مشکلاتی در گوارش و هضم غذا و ترشح هورمون های معده بوجود می آورد. رفلکس دائم معده هم از عوارض تریاک برای معده است.
مطالعات اشعه ایکس با هدف بررسی تأثیر تریاک بر دستگاه گوارش و روده در انسان
علیرغم این واقعیت که تریاک یک داروی قدیمی است و در درمان برخی از بیماری های روده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اطلاعات کمی در مورد ماهیت عملکرد آن در دستگاه گوارش به ویژه در انسان وجود دارد. کشف اثرات مواد افیونی بر تحرک دستگاه گوارشی مدت هاست که رخ داده است. این اثرات که به عنوان اختلال عملکرد روده مخدر (یا دستگاه گوارش) شناخته می شود، به صورت یبوست، حالت تهوع، نفخ، ایلئوس و گاهی اوقات درد آشکار می شود.
عوارض گوارشی مسکن های افیونی
نسخه های داروهای ضد درد افیونی طی دهه های گذشته بطور مداوم در حال افزایش است. در حالی که این داروها توانایی تسکین بهینه درد را برای بسیاری از بیماران دارند اما بدون خطر عوارض جانبی از بین نمی روند. عمده اثرات محدود کننده استفاده از داروهای افیونی مربوط به دستگاه گوارش به ویژه حالت تهوع و یبوست است. چندین گزینه درمانی برای کمک به مدیریت این عوارض جانبی وجود دارد اما پیشگیری از مولفه های اصلی بیمارانی است که از داروهای ضد درد تریاک استفاده می کنند. روش های غیر دارویی به همان اندازه ی داروها برای پیشگیری و مدیریت عوارض جانبی مهم هستند.
زندگی با اعتیاد به مواد افیونی؛ آمادگی برای ترک و بهبودی
اولین قدم برای بهبودی این است که تشخیص دهید با مواد افیونی مشکل دارید. اگر فکر می کنید به آن ها اعتیاد دارید، اطمینان داشته باشید که به شما کمک می شود. اولین قدم در ترک اعتیاد این است که بفهمید می توانید رفتار خود را کنترل کنید.
عوارض تریاک بر معده | متعهد به ترک باشید
رفتار خود را کنترل کنید و به مبارزه با اعتیاد خود متعهد شوید. از پزشک خود کمک بگیرید. آن ها می توانند بزرگ ترین حامی شما باشند. حتی اگر می خواهید داروی تجویز شده خود را ترک کنید، پزشک شما ممکن است بتواند دارویی را تجویز کند که به شما در کاهش ولع مصرف داروی اعتیاد آور کمک کند. صحبت با پزشک یا مشاور در مورد مشکلات و مصرف مواد مخدر نیز می تواند مفید باشد.
دریافت پشتیبانی و حمایت
سازمان های خاصی برای کمک به افراد معتاد اختصاص یافته اند. آن ها می خواهند شما به موفقیت برسید و ابزار و پشتیبانی لازم را برای ترک و ادامه زندگی به شما می دهند. از خانواده و دوستان خود نیز بخواهید که پشتیبانی تان کنند. علائم ترک تریاک
بسیاری از افراد مبتلا به اعتیاد به تریاک سعی در کاهش مصرف مواد مخدر دارند. با این حال کاهش استفاده از آن ها می تواند علائم دردناک ترک را ایجاد کند که کنترل آن به تنهایی دشوار است. علائم ترک تریاک عبارتند از :
_گرفتگی شکم
_دردهای عضلانی
_تعریق زیاد
عوارض تریاک بر معده | سخن آخر
هرکسی می تواند به داروهای مسکن اعتیاد پیدا کند. اعتیاد به تریاک نتیجه سو مصرف شدید و طولانی مدت تریاک است. اعتیاد نوعی اختلال عصبی است که می تواند منجر به رفتارهای اجباری شود. اگر اختلال مصرف مواد درمان نشود، می تواند چندین اختلال سلامتی ایجاد کند و موارد موجود را تشدید کند. برای جلوگیری از اثرات مضر مواد افیونی درک خطرات این داروها و چگونگی کمک در صورت وجود اعتیاد به تریاک مهم است.
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:www.etiad.org