شادی باعث سلامت فیزیکی و عمومی ما هم خواهد شد. ما باید همواره در تلاش باشیم تا در زندگی خود شاد باشیم، عوامل زیادی هستند که می توانند روی شاد بودن ما تاثیر گذار باشند.
شادی؛ مقوله ای مهم برای مراقبت در مقابل بیماری ما با شاد بودن نه تنها احساس خوب و رضایت از زندگی پیدا می کنیم، بلکه شادی باعث سلامت فیزیکی و عمومی ما هم خواهد شد. ما باید همواره در تلاش باشیم تا در زندگی خود شاد باشیم، عوامل زیادی هستند که می توانند روی شاد بودن ما تاثیر گذار باشند، عواملی مانند: محیط زندگی، ژنتیک، میزان استرس، شغلی که انتخاب می کنیم و …. که بعضی از اینها را نمی توانیم کترل کنیم، مانند ژنتیک، ولی ما با انتخاب یک محیط مناسب برای زندگی، دوستان خوب، شغلی که به آن علاقه داریم و … می توانیم زندگی شاد با حداقل استرس برای خود ایجاد کنیم.
شاد بودن علاوه بر این که باعث بهبود خلق و خو ما بالا بردن امید به زندگی ما می شود، از ما در برابر خیلی بیماری ها مراقبت و محافظت می کند، کاهش توانایی در پیری روند خیلی کند تری را پیش رو می گیرد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
تاثیر شادی و خندیدن روی تنفس و عملکرد ریه ها
خندیدن باعث افزایش ضربان قلب شده و تعداد تنفس و میزان مصرف انرژی را بالا می برد و توانایی ریه ها را نیز بالا می برد و روند رسیدن اکسیژن به ریه ها افزایش می یابد. نکته ای که برای مبتلایان به بیماری آسم وجود دارد این است که خنده باعث بهبود تنفس آنها شده و می تواند راحت تر نفس بکشند.
———-
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
———-
شادی باعث تقویت سیستم ایمنی می شود
طبق نظریه محققان شادی و خوشحالی باعث تقویت سیستم ایمنی شما می شود و همچنین باعث می شود در شرایط سخت تری نسبت به قبل دچار سرماخوردگیشوید و حتی به روند بهبود شما هم کمک می کند و باعث کاهش چرک قفسه سینه می شود.در یک تحقیق، محققان 300 نفر را مستعد گرفتن ویروس سرماخوردگی کردند و دریافتند که احتمال سرماخوردگی در افرادی که میزان شادی و خوشحالی در زندگیشان کم است حدود 3 برابر افراد خوشحال است.در یک تحقیق دیگر 81 دانشجو را در برابر ویروس هپایت B واکسینه کردند و احتمال واکنش پادتن در افراد خوشبخت دوبرابر بود، واکنش پادتن دلیلی برای سیستم ایمنی قوی بدن است.محققان نظریاتی در مورد دلیل شادی بر سیستم ایمنی بدن داده اند اما هنوز دلیل مشخصی یافت نشده است.هر چند شادی و خوشبختی، شما را در برابر درد ایمن نمیکند، اما میتواند دریافت شما از درد را کاهش دهد.
پژوهشهایی هم نشان دادهاند که داشتن هیجانات مثبت میتواند درد ناشی از بیماریهای مزمنی چون آرتروز را کاهش دهد. آرتروز بیماری روتینی است که سبب التهاب و از بین رفتن مفاصل میشود. مطالعه دیگری هم دریافت افرادی که هیجانات بیشتری دارند، علائم درد ناشی از سوزش معده و کشیدگی عضلات در آنها کمتر است.احساس خوشبختی حتی میتواند عملکرد فیزیکی افراد مبتلا به آرتروز را هم بهبود ببخشد.تحقیقی روی هزار نفر که آرتروز زانوی وخیم داشتند انجام شد که نشان داد که افراد شادتر در روز حدود هفتصد قدم بیشتر از بقیه برمیدارند که در حدود ۸٫۵ درصد بیشتر از تعداد قدمهای افراد آرتروزی غمگین است. خوشحالی مسکن دردهاست. طبق بررسی بین ۱۰۰۰ شرکتکننده که در دوره نقاهت پس از حمله قلبی بودند مشخص کرده که افراد شادتر در طی سه ماه ریکاوری ۱۳ درصد درد کمتری داشته اند.
دلیل اینکه شاد بودن باعث کاهش درد می شود این است که افراد شاد مستعد انرژی مثبت بیشتری هستند و در شرایط درد حواسشان با افکار و ایدههای انرژی دهنده و مثبت پرت می شود.همین موضوع باعث شکلگیری استراتژی مقابله میشود.
خوشحالی باعث کاهش استرس می شود
خوشحالی و شادی باعث کاهش سطح کورتیزول بدن و در نتیجه باعث کاهش استرس خواهد شد.کورتیزول هورمونی است که باعث ایجاد اثرات استرس مانند بدخوابی، دیابت، فشار خون و … میشود.
محافظت در برابر ضعفهای اندام های حرکتی در میان سالی و پیری
ضعف بدنی به شرایطی گفته میشود که فرد تعادل اندام های حرکتی خود را ندارد. با ۱۵۰۰ شرکتکننده میان سال و پیر در تحقیقی در این زمینه که هفت سال بهطول انجامید، مصاحبه شد.
نتیجه این شد که شادترین شرکت کنندگان نسبت به همتایان خود ۳ درصد کمتر ناتوانی حرکتی داشتهاند؛ در سال 2014، محققان ارتباط بین احساس شادی و احتمال ضعف حرکتی را مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران اطلاعات مربوط به 3199 مرد و زن بالای 60 سال را که 8 سال به طول انجامید جمع آوری کردند. آنها فهمیدند در میان این افراد آنهایی که کمتر از زندگی لذت برده بودند، بیشتر در معرض یک یا دو ضعف در فعالیتهای روزمره قرار داشتند. بنابراین شاد بودن میتواند به محافظت در برابر ضعفها در میانسالی و پیری کمک کند.
خوشحالی باعث افزایش امید به زندگی می شود
بالاخره م پس از 30 سال مطالعه در سال 2015 پس از تحقیق روی 32 هزار شرکت کننده محققان به این نتیجه رسیدند که احتمال مرگ افراد غمگین، 14 درصد بیشتر از افراد شاد و خوشحال بوده است. سوالی که ذهن همه ما را درگیر می کند این است که چه تغییری در درون ما شکل می گیرد که منجر به طول عمر، افزایش ایمنی بدن و … می شود؟ باید بگم که هنوز دلیلش مشخص نیست.

شادی ناتوانیهای جسمی را کاهش میدهد
طبق مطالعات، خوشبینی و شادی احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها را کاهش میدهد. همچنین شادی کمک به سلامت مغز میکند. خوشحال بودن از سکته مغزی جلوگیری میکند. سکته مغزی زمانی رخ میدهد که در جریان خون مغز اختلالی رخ بدهد. طبق مطالعات روی افراد سالخورده، افراد شاد و خوشحال ریسک سکته مغزی کمتری نسبت به بقیه دارند. چیزی حدود 26 درصد.
———-
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
———-
راهکارهایی برای خوشحال بودن
ما بزرگترین سرمایه زندگیمان که سلامت جسمانی و روانمان است را می توانیم به وسیله شاد بودن حفظ کنیم و امکان ابتلا به خیلی بیماری ها را کاهش دهیم.ما 5 روش ثابت شده و علمی را در اختیارتان قرار می دهیم که به شاد بودن کمک می کند.
همیشه شکرگزار باشید: بابت داشته هایتان شکر گذار باشید و هرروز به داشته هایتان فکر کنید. این باعث افزایش اعتماد به نفس و افزایش امید به زندگی و در نتیجه شاد بودن در زندگی می شود
مدیتیشن کنید: مدیتیشن از استرس و تنش شما می کاهد و باعث آرامش و شادی می شود.
ورزش کنید: فرقی نمی کند چه ورزشی باشد، اول این که به شاخه ورزشی که انجام می دهید علاقه داشته باشید و بعد این که به طور منظم و حداقل روزی 10 دقیقه به ورزش بپردازید. ورزش ایروبیک یا پیاده روی پیشنهاد می شود
خواب منظم و به قدر کافی داشته باشید: کمخوابی یا بی نظمی در خواب روی احساس شادمانیتان اثر منفی میگذارد. اگر در به خواب رفتن مشکل دارید یا بارها از خواب میپرید، حتماً پیش پزشک بروید تا راهحلی به شما پیشنهاد کند.
گردش را در برنامه هفتگی خود جای دهید: گردش و تفریح در سلامت روانی و جسمانی بسیار موثر است به طوری که پزشکان گردش و تفریح را به عنوان نسخه درمانی برای بیماران توصیه می کنند.
عادات غذایی سالم را پیش بگیرید: یک اصل مهم و کلی وجود دارد که هرچه غذاها و میوههای سالمتری مصرف کنید، انسان شادتری خواهید بود. اثر میوه و سبزی بر سلامتی بر همه روشن و شفاف است