هیچ شواهد علمی مبنی بر این که این محصولات کمک به ترک سیگار میکنند وجود ندارد و ایمنی کمی در مورد آنها شناخته شده است.
* محصولاتی که ادعا میکنند از سیگار کشیدن جلوگیری میکنند. این شامل محصولاتی است که طعم توتون و تنباکو را تغییر میدهند، رژیم غذایی مخصوص برای جلوگیری از هوس نیکوتین و ترکیبات ویتامینی عرضه شده به بازار به عنوان کمکی در ترک سیگار هستند.
* گیاهان و مکملها. کمکهای هومیوپاتی و مکمل های گیاهی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تنظیم نشده اند، در نتیجه اثبات اثربخشی و یا ایمنی آنها لزومی ندارد.
* آبنبات های نیکوتینی و ضد شوره سر. محصولات حاوی سالیسیلات نیکوتین توسط FDA مورد تایید نیست، و این محصولات دارای خطر قرارگرفتن تصادفی درمعرض کودکان خواهند داشت.
* سیگار الکترونیک(e-cigarettes). غبار طعم دار حاوی نیکوتین که به نظر می رسد شبیه دودی باشد که از طریق یک سیستم ه شبیه سیگار وارد میشود. سوالاتی در مورد ایمنی بخار سیگار الکترونیکی و مقدار نیکوتین ارائه شده وجود دارد.
*هیپنوتیزم. اگر چه هیچ شواهدی از استفاده هیپنوتیزم در ترک سیگاروجود ندارد، برخی از مردم می گویند که این مورد مفید واقع شده است. اگر شما هیپنوتیزم را انتخاب میکنید، با پزشک خود در مورد یک متخصص هیپنوتیزم معتبر صحبت کنید.
تنباکو به هر صورتی بی خطر نیست. این شامل استفاده از:
*محصولات محلول تنباکو. کیسه، قرص، نوار و یا سایر محصولات حاوی مقادیر کمی از تنباکو و نیکوتین که در دهان خود نگه میدارید و یا حل میکنید. این محصولات تنباکو توسط افراد سیگاری در مکان هایی که سیگار کشیدن مجاز نیست استفاده می شود. هیچ مدرکی وجود ندارد که این محصولات به شما در ترک سیگار کمک خواهد کرد و اثرات بهداشتی کمی در مورد شان شناخته شده است.
* دخانیات و انفیه بدون دود (snus) .این محصولات حاوی نیکوتین در مقادیر مشابه به سیگارند و خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو، دندان و بیماری های لثه ، و سایر مشکلات پزشکی را افزایش میدهد.
* پیپ ها و سیگار برگ. این محصولات ، هر چند کمتراما دارای خطرات سلامتی مشابه به سیگارند، و یک جایگزین امن نیستند.
* (narghiles)hookahs . لوله های آبی هستند که تنباکورا سوزانده، و دود از طریق یک شلنگ استنشاق میشود. این مورد امن تر از سیگار نیست. آب ، سموم موجود در دود را فیلتر نمیکند و آب و لوله دارای خطر انتقال عفونت هستند.
* سیگارهای طعم دار. سیگار میخک (kreteks) و سیگارهای طعم دار (bidis) خطرات بهداشتی همانند سیگار کشیدن منظم را دارند و می تواند مشکلات سلاتی را افزایش دهد. اگر چه آنها در ایالات متحده قانونی نیستند ولی، هنوز هم در برخی از کشورها در دسترس اند.
سبک زندگی و درمانهای خانگی
داشتن یک طرح برای مدیریت علائم ترک نیکوتین حائز اهمیت است. علائم ترک معمولا در هفته اول پس از قطع سیگار شدیدترین حالت هستند که ممکن است برای چند هفته با کاهش شدت ادامه یابد.اگر چه بیشتر علایم محرومیت از نیکوتین در یک ماه از بین میروند ولی، گاهی اوقات ممکن است تمایل شدید یا ولع مصرف به دود را ماهها پس از ترک تجربه کنید. محرکها و یا نشانه هایی که با سیگار کشیدن همراهند میتوانند این میل یا هوس تحریک را برانگیزد.
در اینجا آنچه که می توانید برای کمک به مدیریت علایم محرومیت از نیکوتین انجام دهید عبارتند از :
* ورزش منظم. فعالیت بدنی منظم به کاهش علائم ترک و ترک سیگار کمک میکند. ورزش همچنین از افزایش وزن احتمالیکه اغلب با ترک همراه است جلوگیری میکند.
* خود را مشغول کنید تا هوس ها خاتمه پیدا کنند. هوس یا محرک ها معمولا کمتر از پنج دقیقه طول میکشد. شستن ظروف، پیاده روی و یا یک میان وعده سالم، مانند هویج، یک سیب یا تخم آفتابگردان، که دهان تان را مشغول نگه دارد موثر میباشد. دنبال چیزی بروید که دست تان را مشغول نگه دارد، و قبل از اینکه بفهمید ، هوس ها خواهد گذشت. مطمئن شوید که از منابع دخانیات خلاص شده اید زمانی که تصمیم به ترک میگیرید. حتی یک بسته را ذخیره نکنید.
* توجیهات را شناساییی کنید. اگر افکاری چون، “فقط یک سیگار برای رهایی ازین زمان دشوار میکشم” یا “یک سیگار ضرری نداره،” به سراغتان آمد،آنها را به عنوان پیامهایی شناسایی کنید که می تواند برنامه تان را از مسیرش خارج کند. دلایل خود را برای ترک سیگارمرور کنید، و آن فکر را با چیز مثبتی برای حمایت از ترک تان جایگزین کنید.
* با یک فرد حماتی صحبت کنید. اگر احساس اضطراب و افسردگی و یا نیاز به تشویق دارید، یک فرد حمایتی می تواند به شما از طریق یک ولع مصرف دشوار کمک کند.
* از شرایط پر خطر اجتناب کنید. محرک خود را شناسایی کرده، و از مردم، مکان ها و موقعیت هایی که شمارا دچار وسوسه میکند دور بمانید.
* در مورد انرژی و مدت زمانی که برای ترک سیگار میگذارید واقع بین باشید. برنامه خود را به یک حجم کاری سبک تر تنظیم کنید. زمانی را برای امور سرگرم کننده و یا استراحت اختصاص دهید.
* وعده های غذایی سالم و منظم بخورید که شامل مقدار زیادی از میوه ها و سبزیجات است و آب بیشتری بنوشید.
مقابله با استرس و پشتیبانی
برای ترک دراز مدت، این نکات را در نظر بگیرید:
* همیشه با انگیزه باشید. تصمیم بگیرید ترک کنید، تاریخی را انتخاب کنید و یک طرح را برای انجام ترک ایجاد کنید. با افکاری در مورد احساسات پیجیده ای شروع کنید که میتواند در مورد سیگار کشیدن باشد. سپس یک لیست از دلایل خود را برای ترک سیگار بنویسید.
* درصورت لغزش دلسرد نشوید. به یاد داشته باشید، دور شدن و عود کردن امری معمول است. اما هدف شما ترک سیگار برای همیشه است ،حتی نور یا سیگار کشیدن گاه به گاه خطرناک است. می توانید از تجارب گذشته در مورد اینکه چه چیزی ممکن است باعث ترک و یا عود شود بیاموزید. با استفاده از این دانش، در طول تلاش بعدی خود قوی تر خواهید بود.
* محرک عمده سیگار کشیدن خود را شناسایی خود وچالش ها را شناسایی کنید. این به شما کمک خواهد کرد مشکلات را حل کند و یک برنامه برای مقابله با شرایط پر خطر.
* به دنبال پشتیبان باشید. حمایت اجتماعی کلیدی برای دستیابی به یک زندگی عاری از دود پایدار و مستحکم استاز. خانواده، دوستان و همکاران خود درخواست حمایت و تشویق کنید. صادق باشید، و اجازه دهید بدانند چطور به شما کمک کنند.
* تمرین مثبت صحبت کردن با خود. یک یا دو عبارت را برای استفاده مکرربرای تشویق به خود در نظر بگیرید، مانند “از این که بدون دود هستم سپاسگذارم.”
* مرزهای بدون دود را ایجاد کنید. اگر فرد سیگاری دیگری در خانواده وجود دارد، مرزهای را با ساخت خانه و ماشین خود بدون دود فراهم کنید . از همکاران بخواهید به شما پیشنهاد سیگار ندهند و یا در خارج از شما برای یک سیگارکشیدن دعوت نکنند.
* مزیتهای ترک سیگار را مرتبا مرور کنید. فواید کوتاه مدت شامل تنفس راحت تر ، صرفه جویی در پول و داشتن لباس هایی با بوی بهتر است. مزایای طولانی مدت شامل کاهش خطر بیماری، شانس افزایش برای یک زندگی طولانی تر و یک محیط سالم برای خانواده است . اضافه کنید چقدر پول ذخیره کرده اید.
* اجتناب از مصرف الکل. نوشیدن الکل یک وضعیت پر خطر است. از موقعیتهای نوشیدن تا زمانی که مطمئن شوید بدون دود باقی خواهید ماند اجتناب کنید.
* به خود پاداش دهید. یک مجله بخرید، به پارک بروید، با یک دوست برای ناهارملاقات کنید یا به یک کلاس بروید.
پیشگیری
بهترین راه برای جلوگیری از وابستگی به دخانیات در وهله اول این است که سیگار نکشید. بهترین راه برای جلوگیری از سیگار کشیدن فرزندانتان این است که خودتان سیگار نکشید. اگر والدینی سیگاری هستید، وقتی ترک کنید فرزند کوچکترتان، کمتر احتمال دارد که سیگاری شود.حتی اگر سیگار نکشید، در اینجا برخی از مواردی که ممکن است به عنوان والدین امتحان کنید ارائه میشود:
* ارتقاء محیط عاری از دود. قوانین محیط های کاری دخانیات ممنوع را پشتیبانی کنید. اماکن عمومی عاری از دود، از جمله رستوران ها و یا مکان های دیگر ی که در آن نوجوان شما ممکن است کارکند را تشویق کنید.
* قانون افزایش مالیات بر محصولات دخانیات را پشتیبانی کنید. قیمت های بالاترمحصولات دخانیات ، نوجوانان را از شروع به سیگار کشیدن دلسرد میکند. قیمت های بالاتر محصولات توتون و تنباکو، همراه با قوانین محل کار دخانیات ممنوع، سیاست های بهداشت عمومی موثر در کاهش مصرف سیگار در بزرگسالان و جلوگیری از جوانان برای شروع سیگار هستند.
* با نوجوانان خود صحبت کنید. بپرسید که آیا دوستان شان سیگار می کشندیا نه .بسیاری از نوجوانان ، اولین سیگار خود را با یک دوست سیگاری می کشد. اجازه دهید کودک تان با سایر اشکال تنباکو، از جمله سیگار برگ و تنباکوی بدون دود، همچنین خطرات سلامت قابل توجه آشنا شود.
* آنچه که کودکان تان در مورد سیگار فکر میکند را بیاموزید. از آنها بخواهید این مقاله را بخوانند تا با هم بحث کنید. شما می توانید تاثیر بسزایی در مورد اینکه آیا فرزندان تان سیگار میکشند یا نه ، با وجود آنچه که در فیلم ها و در اینترنت مشاهده میکنید داشته باشید.
* به کودکان خود در کشف احساسات شخصی شان کمک کنید. از سوالات غیر قضاوتی استفاده کنیدو با آنها در مورد چگونگی مدیریت شرایط سخت با توجه به فشار همسالان و سیگار کشیدن تمرین کنید.
* به پیامدهای اجتماعی توجه کنید. به نوجوان یادآوری کنید سیگار کشیدن باعث بوی بد دهان و مو و لباس میشود.
* با مدارس کار کنید. در برنامه های ترک سیگار جامعه و مدرسه فعال باشید.
————————————
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:namnak.com