سیگار کشیدن در نوجوانان ممکن است حتی ناخواسته شروع شود؛ اما می تواند به یک مشکل طولانی مدت تبدیل شود. در حقیقت ، اکثر سیگاری های بزرگسال سیگار کشیدن را از نوجوانی شروع کردند. برای اینکه به نوجوان خود کمک کنید به دام سیگار نیفتند؛ این نکات را دنبال کنید.
*برای جلوگیری از سیگار کشیدن فرزندتان، بهترین راه مشاوره و کمک گرفتن از یک روانشناس است. با مراجعه به کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و روانِ رها می توانید از خدماتی مانند خدمات روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره با بالاترین کیفیت بهره مند شوید*
1. الگوی خوبی باشید
سیگار کشیدن در بین نوجوانانی که والدین آنها سیگار می کشند بیشتر رایج است. اگر سیگار می کشید ، ترک کنید. می توانید از خدمات روانشناسی و مشاوره و یا از خدمات روانپزشکی کمک بگیرید. از پزشک خود در مورد راههای ترک سیگار بپرسید.
در عین حال ، جلوی نوجوان خود سیگار نکشید و سیگار خود را در اطراف خانه خود رها نکنید. به نوجوان خود توضیح دهید که چقدر از سیگار کشیدن خود ناراضی هستید ، ترک آن چقدر دشوار است و تا زمانی که برای همیشه سیگار را ترک نکنید ، به تلاش خود ادامه می دهید.
2. فرزندتان را درک کنید
سیگار کشیدن در نوجوانان می تواند نوعی عصیان یا راهی برای سازگاری با گروه خاصی از دوستان باشد. نوجوانان ممکن است برای احساس جذابیت یا استقلال سیگار بکشند.
از نوجوان خود بپرسید که در مورد سیگار کشیدن و استفاده از سیگارهای الکترونیکی (بخور) چه می داند و آیا دوستان نوجوان شما سیگار می کشند یا خیر.
با نوجوان خود در مورد نحوه تلاش شرکت های دخانیات در تأثیرگذاری بر ایده های سیگار کشیدن صحبت کنید – مانند تبلیغات یا قرار دادن محصول در فیلم هایی که این تصور را ایجاد می کنند که سیگار کشیدن جذاب ، زیبا و نشانه بالغ شدن است.
3. نه بگویید
ممکن است احساس کنید که نوجوان شما حرف شما را گوش نمی کند و یا اهمیتی نمی دهد ، اما به هر حال آن را بیان کنید. به نوجوان خود بگویید که سیگار کشیدن ممنوع است. عدم تأیید شما بیش از آنچه فکر می کنید تأثیر خواهد داشت.
* اگر در مخالفت با خواسته های نادرست خود مشکل دارید؛ کافیست به کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و روان رها مراجعه کنید. ما با روانشناسی و مشاوره و در موارد جدی تر با خدمات روانپزشکی به شما در تقویت شخصیت خود در راستای حل این مشکل کمک می کنیم.*
عدم مصرف سیگار
4 . به فراتر از سیگار فکر کنید
نوجوانان اغلب تصور می کنند که سیگارهای الکترونیکی (سیگارهای الکترونیکی) ، و همچنین تنباکوهای بدون دود ، سیگارهای میخک kreteks، سیگارهای با طعم آب نبات bidis و یا قلیان و پیپ ، کمتر از سیگارهای سنتی مضر یا اعتیادآور هستند. اما همه آنها خطرات سلامتی را به همراه دارند.
سیگارهای الکترونیکی دستگاههایی هستند که با باطری بخار را گرم می کنند (اما همیشه حاوی نیکوتین نیست) و آن را به بخار قابل تنفس تبدیل می کند. تحقیقات نشان می دهد که سیگارهای الکترونیکی باعث می شوند کاربران مواد شیمیایی مضر را استنشاق کنند.
سیگارهای الکترونیکی همچنین می توانند نوجوانان را درگیر نیکوتین کنند و استفاده از محصولات دخانی را عادی جلوه دهند ، که می تواند منجر به استفاده از سیگار شود.علاوه بر این ، سازمان غذا و دارو توصیه می کند که جوانان نباید از محصولات سیگار الکترونیکی هم استفاده کنند.
غرور فرزند خود را تحریک کنید
غرور در سنین نوجوانی برای افراد بسیار مهم است. فرزند شما دوست دارد محبوب باشد.به فرزندتان بگویید که سیگار کشیدن باقی ماندن بوی نامطبوع روی لباس ها و موهای او می شود و انگشتان و دندان های او را زرد می کند. سیگار کشیدن همچنین می تواند برای او سرفه مزمن ایجاد کند. آیا او این اتفاقات و پیامدها را می پذیرد؟
6. به محاسبات تکیه کنید
سیگار کشیدن گران است. به نوجوان خود کمک کنید هزینه هفتگی ، ماهانه یا سالانه سیگار کشیدن یا بخار هر روز را محاسبه کند. می توانید هزینه سیگار کشیدن را با تلفن های هوشمند ، لباس یا سایر ملزومات نوجوان مقایسه کنید و به او بگویید با دوری کردن از سیگار می تواند آن پول را صرف چه موارد دیگری کند.
7. نه گفتن را به او بیاموزید
وسایلی را که به نوجوان شما نیاز دارد تا از سیگار امتناع کند ، در اختیار او قرار دهید. نحوه برخورد با شرایط سخت اجتماعی را با او تمرین کنید. ممکن است به این سادگی هم باشد که بگوید: “نه متشکرم ، من سیگار نمی کشم.” بهترین راه این است که با یک مشاور صحبت کند.
8. اعتیاد را جدی بگیرید
اکثر نوجوانان معتقدند که سیگار کشیدن گاه به گاه باعث اعتیاد آنها نمی شود و اگر به طور دائم سیگار نکشند ، هر زمان که بخواهند می توانند سیگار را ترک کنند. با این حال ، نوجوانان می توانند بعد از کشیدن پنج نخ سیگار معتاد شوند. به نوجوان خود یادآوری کنید که اکثر سیگاری های بزرگسال از نوجوانی و به صورت تفریحی شروع می کنند. به او بگویید که شاید ترک آسان به نظر برسد اما وقتی گیر می افتید ، ترک آن سخت است.
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic