راه های کنار گذاشتن و درمان زود رنجی
درمان زودرنجی در روانشناسی، فقط با کمک مدیریت افکار و روان و با شناخت بهتر از خود امکان پذیر است. با این کار همه چیز مخصوصا زودرنج بودن را میتوان تغییر داد. یک فرد زودرنج از لحظات خود لذت نمیبرد و احساسات منفی دارد و حتی اگر تظاهر به شادی هم کند هم واقعا خوشحال نیست.
منبع ناراحتی کجاست؟
بهترین راه کاهش زودرنجی، یافتن دلیل ناراحتی و آگاهی از تاثیر عملکرد آن روی شما است. باید بدانید اولین بار چه زمانی این مسئله شما را ناراحت و آزرده کرده است. فکر کنید برای از بین بردن دلیل ناراحتی خود باید چه کار بکنید تا زندگی شادی داشته باشید. کشف منبع ناراحتی در از بین بردن ناراحتی تاثیر چشمگیری دارد. اگر دلیل ناراحتی را پیدا کنید همه چیز آسان خواهد شد.
درمان زودرنجی با کنترل مصرف کافئین
مصرف بیش از حد کافئین به صورت روزانه، منبع افزایش تحریکپذیری و زودرنجی برخی افراد است. بهتر است برای کاهش زودرنجی، مصرف کافئین را کنترل و کاهش دهید. این مسئله میزان تحریک پذیری شما را کاهش داده و کمک شایانی برای مقابله با زودرنجی میکند. میتوانید از دمنوشها و نوشیدنیهای بدون کافئین استفاده کنید.
زودرنجی از مسائل کم اهمیت
اگر دقیق و با دید باز به مسائل بنگریم، متوجه میشویم اکثر مسائلی که ما را ناراحت میکنند، آنقدر کم یا بی اهمیت هستند که در واقع نباید باعث ناراحتی ما شوند. برای درمان زودرنجی اگر درباره چیزی که آزارتان میدهد با خودتان روراست باشید، میبینید اینها مسائل کوچک هستند و دلیلی ندارد که باعث ناراحتی و آزار ما شوند.
داشتن برنامه برای کسب آرامش و رفع رنجش
پیدا کردن محلی برای تنها بودن و کسب آرامش، برای جلوگیری از تشنج و تحریک شدن و برای دوری از رنجیدن بسیار موثر است. در واقع اگر جور دیگری موضوع را بررسی کنیم، میتوان دریافت که زودرنجی یعنی اینکه بدن و مخصوصا ذهن شما نیاز به استراحت دارد. پس به فکرتان استراحت دهید، ورزش کنید و… برای خودتان زمان و ارزش قائل باشید.
خودتان را دوست داشته باشید
مهربانی و ارزشگذاری برای خود، راه دیگری است برای کسب آرامش روانی و کنترل احساسات. با خودتان روراست باشید، بپذیرید که زودرنج هستید. زودرنجی ویژگی و خصوصیتی ناخوشایند است که اطرافیان آن را نمیپسندند.
تصور کنید شخصی شما را در آغوش گرفته و شما را دوست دارد. در واقع این شخص شاید خودتان باشید، بدانید با مهربانی همه چیز میتواند بهبود یابد. مسائل را مجددا بررسی کرده و بفهمید چه مسائلی شما را آزار میدهد.
درمان زودرنجی با زاویه دید وسیع
معمولا زمانی که ناراحت هستید یا حس زودرنجی دارید، آن مسئله آزاردهنده واقعا آنطور که نشان میدهد نیست، حتی اگر موضوع مهمی هم باشد نباید خود را مدتها درگیر آن کنید و آرامش را از خود سلب کنید.
زمانی که چیزی شما را آزار میدهد، با کمی تامل به مسائلی فکر کنید که از بابت آنها خوشحال و شکرگذار هستید، خانواده، شغل، سلامتی و همهی چیزهای خوبی که دارید. زاویه دید خوبی داشته باشید و برخورد با مسائل را بیاموزید تا بدانید چطور زودرنج نباشید.
درمان زودرنجی با دفع انرژیهای منفی
زودرنجی ناخودآگاه سبب میشود، با همه چیز و همه کس برخورد و دعوا کنید. بهترین روش برای رفع زودرنجی، پیاده روی و قدم زدن، رفتن به فضای سبز و پارکها، گوش دادن به موسیقی و… است. این نوع کارها هیجان و حس قبلی را از بین میبرند.
از دیگر راه های درمان زودرنجی ، میتوان از “خط خطی کردن کاغذ، داد زدن و مشت زدن به چیزی و…” نام برد. در کل انرژی منفی و حس و حالتان را عوض کنید تا از این مشکل رهایی یابید.
بهترین راه آرام شدن تنفس هوای تازه است. اکسیژن تازه به مغز کمک میکند در شرایط بهتری قرار گیرد. راه های دیگری نیز هست تا کسانی که ورزش نمیکنند هم بتوانند اکسیژن تازه دریافت کنند.
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:knowits.ir