متاسفانه بسیاری از افراد اعم از پیر یا جوان، زن و مرد گرفتار بیماری اعتیاد شدند و از دست و پنجه نرم کردن با آن بسیار عذاب میکشند و به دنبال راه حل های زیادی برای درمان هستند. اما مسئله اینجاست که با شروع درمان و آغاز فرایند ترک به مشکلاتی بر خواهند خورد. یکی از این مشکلات شایع، درد عضلانی است.
کنار گذاشتن مواد مخدر، فرایندی بلند مدت است و نیاز به مراقبت زیادی دارد. در صورت نادیده گرفته شدن دردها (بخصوص پا درد، دست درد و عضلات بدن)، ممکن است فرد تا سال های سال درد جسمانی ترک اعتیاد مواد مخدر را همراه خود داشته باشد.
علائم جسمی بعد از ترک اعتیاد چیست؟
یکی از دردهایی که اکثر افراد در حال ترک با روش های سم زدایی بدن، با آن دست و پنجه نرم میکنند، دردهای عضلانی است. اعتیاد به مواد مخدر نظیر تریاک و هروئین وابستگی جسمانی ایجاد میکند، به همین خاطر زمانی که فرد مصرف مواد مخدر را قطع میکند یا کاهش میدهد نشانهها و علائم ترک ظاهر میشوند. معمولا بعد از اتمام روش های سم زدایی بدن، درد عضلات بدن شروع میشود. در ابتدا نشانههای ترک و خماری خفیف هستند اما به تدریج در طولانی مدت این نشانهها بیشتر میشوند.
بهترین درمان برای پا درد ناشی از ترک اعتیاد چیست؟
ماساژ درمانی با روغنهای گیاهی و استفاده از آب های دتاکس برای سم زدایی بدن، موجب کاهش درد پا میشود. درد عضلات و ماهیچههای پشت ساق پای افراد که باعث بروز علائمی مانند “سندروم پاهای بیقرار” میشود.
در این سندروم، افراد حالات ناخوشایندی در پاهای خود احساس میکنند و نیازی شدید به تکان دادن پاهای خود دارند. فرد ممکن است احساساتی مانند سوزن سوزن شدن، خارش، ضربان و کوبیدن، سوزش، کشش و خزیدن چیزی روی پاهای خود داشته باشد.
اما راه حل قطعی برای درمان پا درد ناشی از ترک اعتیاد، مصرف دارو با دستور پزشک است و بدون مراجعه به پزشک نباید هیچ دارویی مصرف شود.
روشهای آرامش ذهن، یکی از راههای درمان درد عضلانی بعد از ترک اعتیاد
بسیاری از افراد برای ترک اعتیاد هروئین به روشهای آرامسازی روحی روی میآورند. این افراد معتقدند که روشهایی مانند ریلکسیشن، ذهن آگاهی و یوگا منجر به کاهش استرس و اضطراب افراد میشود. این روشها میتوانند در کاهش دردهای عضلانی و پا درد ناشی از ترک اعتیاد نیز بسیار مؤثر باشند.
برخی افراد به دلیل عدم آگاهی از روشهای درمانی اصولی به داروهای جایگزین روی میآورند. از آن جایی که داروهایی نظیر متادون و قرص ب2 به خودی خود اعتیادآور هستند. به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند. زیرا در غیر این صورت نه تنها اعتیاد قبلی درمان نمیشود بلکه مشکل جدید اعتیاد به داروی جایگزین نیز به وجود میآید.
مشاوره با پزشک، درمان قطعی درمان دردهای جسمانی بعد از ترک اعتیاد
فرد مصرف کننده برای درمان اعتیاد خود بدون مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و نداشتن مشاوره از پزشک متخصص، دچار مشکلات شدید احساسی و فیزیکی میشود و مهم است که حامی و حمایتگری را در این بحران در کنار خود داشته باشد، مراقبت های پس از ترک اعتیاد یکی از موارد فوقالعاده مهمی است که اگر به آن توجه نشود ممکن است فرد مجددا به اعتیاد روی آورد. ترک اعتیاد غیر اصولی دارای عوارض جبران ناپذیر جسمی، روحی و روانی زیادی میباشد.
با ماساژ عضلات دست و کمر و پا درد عضلانی ناشی از ترک اعتیاد را کاهش دهید
علاوه بر مشاوره با پزشک و روشهای آرامش ذهن، از ماساژ درمانی غافل نشوید. ماساژ اصولی میتواند با تاثیر بر گردش خون بهتر و کمک به افزایش ترشح هورمونهای مفید، تا حد زیادی در درمان درد ناشی از ترک اعتیاد تاثیر داشته باشد. القای حس شادابی و آرامش بعد از ماساژ نیز به نوبه خود در پیشرفت روند درمان موثر است.
آب درمانی، یکی از بهترین روش های کاهش درد جسمانی بعد از ترک اعتیاد
به طور مثال افرادی که برای ترک اعتیاد کراک اقدام میکنند دارای اراده قوی هستند. این افراد در دوره ترک برای کاهش درد پا، دست، کمر میتوانند به آب درمانی که یکی از روشهای کاهش درد جسمانی است، روی آورند.
در آب درمانی معمولا از آب گرم استفاده میشود. گرمای آب موجب افزایش جریان خون در پوست و عضلات شده و تنش داخلی عضلات را کم میکند. درد اندامها به هر علتی باشد معمولا در گرما کمتر میشود. بنابراین استفاده از آب گرم موجب کاهش دردهای عضلانی، مفصلی و استخوانی میشود.
البته این تاثیر گرما دائمی نبوده و معمولا بعد از مدتی که حرارت اندام مجددا به حالت اول برمیگردد درد مجددا احساس میشود. آب گرم را میتوان بصورت دوش آب گرم، وان آب گرم و یا استخرهای آب گرم در مجاورت اندام قرار داده و از گرمای آن استفاده کرد.
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:www.etiad.org