در ترک اعتیاد اغلب تفکر اشتباهی که وجود دارد این است که فکر می کنند شخص حتما باید بستری شود.
چه برای یک بیمار مبتلا به اعتیاد و چه بیماران دیگر همیشه روش های درمان در منزل و بدون نیاز به بستری شدن طرفداران بیشتری داشته است.
اما در این شرایط افرادی هم وجود دارند که بارها و بارها در کمپ های ترک اعتیاد بستری شده و با ترک اعتیاد ناموفق مواجه شده اند. با وجود اینکه معمولا ترک اعتیاد اصولی در کلینیک های تخصصی و تحت نظر پزشک متخصص انجام می شوند اما اگر روند درمان ترک اعتیاد صحیح و اصولی باشد، تفاوتی ندارد که فرد بیمار بستری بشود یا نه. در این مقاله قرار است به بررسی روش درمان سرپایی اعتیاد و نتایج ترک اعتیاد بدون بستری بپردازیم.
از درمان سرپایی ناامید نشوید
«دکتر آذرخش مکری، معاون آموزش مرکز ملی مطالعات اعتیاد هم می گوید: بسیاری از افراد فکر می کنند روش سرپایی جواب نمی دهد و مستأصل می شوند و تصمیم می گیرند، فرد معتاد را بستری کنند.
او به باور غلطی که در بسیاری از خانواده ها وجود دارد اشاره می کند و می افزاید: خانواده ها می اندیشند اگر فرزندشان را در محیطی بستری کنند و در همه چیز را به سوی آن ببندند حتماً اعتیادش را ترک می کند در حالی که این تفکر اشتباهی است.
حتی ارزان ترین بیمارستانها هم هزینه زیادی برای بستری فرد معتاد می گیرند و بسیاری از بیمارستانهای دولتی هم فردی که مواد مصرف می کند را پذیرش نمی کنند.
در عین حال ما بررسی کردیم در بیمارستان های خصوصی هم هزینه بستری از 100 هزار تومان به بالا خواهد شد. بنابراین اگر فرد معتاد بخواهد سه ماه در بخش خصوصی بستری شود، باید ده ها میلیون تومان هزینه کند.
از طرف دیگر نیازی نیست فرد معتاد در محیط بیمارستان باشد چون محیطی که معتاد به آن نیازمند است محیطی سالم و دور از مصرف مواد است.
علاوه بر این در بسیاری از موارد، ترک سرپایی پاسخگو خواهد بود و در موارد نادر نیاز به بستری هست به طور مثال فردی که تریاک استفاده می کنند و توان بدنی و انگیزه خوب دارد نیاز به بستری ندارد و یا برای ترک مصرف متادون غیر قانونی نیاز به بستری نیست.
روش های درمان ترک اعتیاد
1-درمان ترک اعتیاد بدون دارو
در روش های درمانی پرهیزمدار که بسیار گسترش یافته اند، درمان ها به صورت گروه درمانی همراه با جلسه های مشاوره و کاهش تدریجی دوز مخدر مصرفی اعمال می شود.
2-درمان ترک اعتیاد با داروهای جایگزین
در این روش اما از داروهای جایگزینی استفاده می شود که حتما باید تحت نظر یک پزشک متخصص مصرف شوند زیرا این دارو ها اعتیاد آورند و می توانند وابستگی به دو ماده مخدر را در فرد ایجاد کنند. البته در بسیاری از کلینیک های ترک اعتیاد درمان های سرپایی بدون نیاز به بستری انجام می شود.
3-سم زدایی ترک اعتیاد بدون نیاز به بستری شدن
تفاوتی ندارد که شما برای درمان ترک اعتیاد از چه روشی استفاده می کنید. مهم این است اگر این فرآیند را طی مراحل اصولی انجام بدهید حتما با نتیجه رضایت بخشی مواجه خواهید شد. اولین و مهم ترین مرحله در ترک اعتیاد تصمیم قلبی بیمار به کنار گذاشتن مخدر مصرفی و بازگشت به زندگی طبیعی است. بعد از آن دو مرحله اصلی در تمامی روش های ترک اعتیاد وجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.
در روش درمان سم زدایی سرپایی، نیازی به بستری شدن بیمار در کلینیک نیست. عمدتا پس از انجام معاینات و بررسی های لازم توسط پزشک متخصص، دوز دارویی مشخص تجویز شده و بیماران فقط برای انجام معاینات و بررسی های مجدد به کلینیک مراجعه می کنند.
4-مرحله توان بخشی ترک اعتیاد
بعد از سپری کردن شرایط نسبتا سخت سم زدایی و خارج شدن مواد مخدر از بدن فرد مبتلا به اعتیاد، یکی از حساس ترین و تاثیر گذراترین مراحل، بخش روان درمانی است. این مرحله به شدت برای مراقبت از فرد معتاد، رسیدن به اهداف درمانی و ترک اعتیاد بدون بازگشت تاثیرگذار است.
ترک آسان در منزل
افرادی که به دنبال یافتن روش های ترک اعتیاد بدون بستری شدن هستند، ترک اعتیاد در منزل را انتخاب می کنند. این گزینه زمانی که با تشخیص پزشک و بعد از انجام آزمایش های مربوطه، صورت گیرد می تواند کاربردی باشد. باید در نظر داشت که ترکی اعتیاد در منزل با استفاده از داروهای مربوطه و مراقبت پزشک کاملا با مقوله مصرف خودسرانه های داروهای ترک اعتیاد متفاوت است.
اگر شما تمایلی به بستری شدن در کلینیک ترک اعتیاد ندارید می توانید با انجام اقدامات اولیه در کلینیک ها و مراکز تخصصی ترک اعتیاد، ابتدا نسخه درمانی خود را از پزشک دریافت کنید و سپس با توجه به توصیه های پزشک روند درمان را در منزل پیش بگیرید.
برای درد خماری در منزل چه کار باید کرد؟
روش و علائم ترک هر ماده مخدری متفاوت است. اگر قصد ترک اعتیاد در منزل را دارید بهتر است با علائم خماری و نشانه های ترک ماده مخدری که تا کنون مصرف می کردید را بشناسید. یک سری علائم از جمله افسردگی، اختلال خواب، تحریک پذیری، عصبی شدن، احساس سردرگمی و اضطراب در ترک انواع محرک ها دیده می شود که برای بهبود این وضعیت می توانید تغییر وضعیت بدهید یا خودتان را مشغول به انجام کاری کنید.
نقش خانواده پس از اتمام مراحل ترک اعتیاد را فراموش نکنید
برخی از افراد بر این عقیده هستند که پس از تکمیل مراحل سم زدایی ترک تریاک و یا ترک انواع مواد مخدر، شرایط رو به بهبود است و فرد به صورت کامل توانسته فکر و ذکر خود را از استفاده روزانه از مواد مخدر دور کند در حالی که مهم ترین قسمت حمایتی خانواده ها دقیقا در همین زمان حس می شود.
پس از زمان ترک اعتیاد همراهی و مراقبت عزیزانی که تازه ترک کرده اند اقدام موثری است که کلیه اعضای خانواده باید به آن دقت داشته باشند. در این دوران تغذیه مناسب، ورزش و انجام سرگرمی های سالم و انرژی بخش در کنار خانواده می تواند تا حد مطلوبی فرایند ترک اعتیاد و عدم تمایل به مصرف مجدد را برای بیماران کمرنگ کند.
تاثیر منفی خانواده ها بر فرایند ترک و یا مصرف مواد مخدر
در نظر داشته باشید که خانواده ها همیشه نقش مثبتی در بهبود روند ترک اعتیاد ندارند و گاهی حتی الگوی نا مناسبی برای سایر اعضای خانواده خود به حساب می آیند. برای مثال اگر در خانواده پدر خانواده که به عنوان حامی و پشتوانه یک خانواده به حساب می آید به اعتیاد و مصرف مکرر مواد مخدر مبتلا شده باشد، قطعا الگوی نامناسبی برای فرزندانش به حساب می آید.
در این فرایند فرزندانی که از پدر خود الگو گرفته اند انگیزه و حمایتی برای ترک و عدم مصرف نمی بینند و حتی فرایند مصرف را روز به روز بیشتر از گذشته ادامه می دهند.
———————————
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:clinicpayam.com
-
طراحی سایت