هر روزه به تعداد افرادی که بیماری روانی طولانی مدت دارند افزوده میشود. همچنین به جمعیت افرادی که عدم تحرک جسمی و انزوای اجتماعی را تجربه میکنند افزوده میشود. بنابراین بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به درمانهای نوآورانه و مؤثر حس میشود.
هنرها از طریق ارائه کمک، ارتقاء بهزیستی و ایجاد فضایی برای ارتباطات اجتماعی نقش مهمی در این امر دارند.
در اینجا به تاثیر هنر در بهبود سلامت روانی و ارتقاء وضع روحی و روانی فرد پرداخته میشود.
مشغول هنر بودن
آیا شما هم در هنگام شرکت در فعالیت های فرهنگی مانند موسیقی، موزه ها، گروه های رقص و تئاتر، احساس شادی می کنید؟
درگیر شدن با هنر می تواند تأثیرات قدرتمند و پایداری بر سلامتی داشته باشد. این موضوع می تواند محافظت کننده در برابر طیف وسیعی از شرایط روانی و کمک کننده برای مدیریت سلامت روان و بهبودی پایدار باشد.
تاثیر هنر در بهبود سلامت روانی
مشارکت در هنر به عنوان روشی برای بهبود سلامت، از محبوبیت بالایی برخوردار است. شرکت در هنرها می تواند افراد را قادر سازد تا با طیف گسترده ای از شرایط روحی و پریشانی روانی روبرو شوند.
بهترین بخش این تاثیر این است که به افراد کمک می کند تا از طریق خلاقیت، سلامت روان خود را بهبود بخشند. ایجاد هنر به بسیاری از افراد کمک می کند تا بدون نیاز به استفاده از کلمات، خود را ابراز کنند.
هنرها می توانند در افراد احساس تعلق اجتماعی ایجاد کند
با افزایش سن و با از بین رفتن اتصالات اجتماعی مانند دوستان ، خانواده و محل کار- و همچنین محدودیت های دیگر مانند کاهش سلامت جسمی ، ممکن است با انزوا روبرو شویم.
از طریق درگیر شدن در برنامه های هنری، افراد می توانند در دهه های بعدی زندگی ارتباطات اجتماعی خود را مجدداً بازسازی کنند. ارتباط با دیگران به کاهش تنهایی و انزوا کمک می کند. این امر در مورد خانه های سالمندان نیز صادق است. جایی که فعالیت های هنری می تواند به افزایش تعامل های اجتماعی بین ساکنان و ساکنان و کارمندان کمک کند. این موضوع می تواند روحیه و بهزیستی را بهبود بخشد.
نقش ارزشمند هنر در بهبود تاثیرگذاری روشهای درمانی
در روشهای درمانی القایی مانند تحریک مغناطیسی مغز، هنر درمانی با کمک بر کاهش استرس و ادراک مغز از درد، میتواند درمان و بهبود را تسریع بخشد. همچنین با تقویت اعتماد به نفس و ایجاد احساس اشتغال، تاثیر بهتری را شاهد خواهیم بود. علاوه بر این مزایا، درگیری هنری اضطراب ، افسردگی و استرس را نیز کاهش می دهد.
منبع:
Mental Health Foundation
—————————
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
-
ورود به سایت