همه افراد برای برقراری ارتباط با دیگران نیاز به یادگیری مهارتهایی جهت شروع و حفظ آن دارند. روشی که برای ایجاد ارتباط استفاده میکنید بر زندگی شما و اینکه چه کسانی در زندگی شما حضور داشته باشند، تأثیر میگذارد. شغل، دوستان، میزان درآمد، و ازدواج شما میتواند تحت تأثیر شیوه برقراری ارتباط شما باشد. تلاش برای شناخت و ارتباط با یک فرد جدید، ممکن است برای هر دو طرف استرس زا و هیجان انگیز باشد. اینکه فرد را کجا یا چگونه ملاقات کردید اهمیتی ندارد، فقط لازم است خودتان باشید. ممکن است فکر کنید با حیله و دروغ نیز میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید اما نیازی به این کار نیست، راههای سادهتری برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران وجود دارد. در این مقاله ابعاد مختلف برقراری ارتباط با دیگران بررسی شدهاست.
گیف برقراری ارتباط با دیگران
چگونه شروع به برقراری ارتباط با دیگران کنیم؟
ارتباط با یک فرد جدید به اندازه پرسیدن چند سوال هزینه دارد. شروع با سوال در مورد خواستهها و نداشتههایتان، شباهتها و تفاوتهای خود و خانوادگی و هر چیزی که میتواند ارتباط شما را قوی کند، قابل انجام است. هر کسی ممکن است سبک های ارتباطی خود را داشته باشد، اما در ادامه مواردی که هر کس میتواند برای برقراری ارتباط با دیگران انجام دهد را بررسی میکنیم. همچنین پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از نحوه شروع رابطه عاشقانه کلیک کنید.
هفت اصل مهم در ملاقاتهای اولیه
سبکهای ارتباطی متفاوتی وجود دارند که هر کس متناسب با شخصیت خود میتواند آنها را به کار بگیرد. اما 7 اصل مهم وجود دارد که لازم است در ارتباطات اولیه خود با دیگری از آنها استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سبک های ارتباطی کلیک کنید.
1- برای برقراری ارتباط با دیگران وارد یک ماجراجویی شوید
ملاقات خود را به سمت ایجاد یک خاطره مشترک هدایت کنید. پیاده روی، رفتن به یک محل تفریحی یا هر چیزی امکان پذیر است. نیاز به برنامهریزی نیست، یک نقطه مشترک پیدا کنید که هر دو از آن لذت میبرید و آن را پیشنهاد دهید. ایجاد یک تجربه و خاطره مشترک، میتواند رابطه را ایجاد و تقویت کند. این که چطور وارد ارتباطی مؤقر با دیگران شوید به میزان زیادی به مهارتهای ارتباطی شما بستگی دارد و لازم است آنها را تقویت کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه مهارت های ارتباطی کلیک کنید.
2- زمانی را برای یک صحبت یا مکالمه در نظر بگیرید
یک نقطه اتصال مثل فیلم، هنر، اقتصاد یا تحصیل پیدا کنید و درباره آن حرف بزنید. در طی صحبت به نقاط مشترک و تفاوت خود میرسید و سعی کنید آنها را به چالش بکشید. به تفاوتها احترام بگذارید و سعی نکنید نظر خود را به فرد مقابل تحمیل کنید.
3- در برقراری ارتباط با دیگران سوالات کلی و باز بپرسید
پرسیدن سوالاتی که با چطور یا چگونه شروع میشود، میتواند یک مکالمه را ادامه دار کند. پرسیدن اینکه چه کتابی یا چه فیلمی دوست دارد، سوال درباره اینکه کار و شغل خود را چگونه پیش میبرد و از این نوع سوالات، پاسخهای جالبی خواهد داشت که به شما کمک میکند یک پیوند جدید با طرف مقابلل برقرار کنید. در واقع فضا را برای فرد مقابل باز بگذارید تا درباره خود صحبت کند. پرسیدن سؤالات هوشمندانه میزان مهارتهای ارتباط کلامی شما را مشخص میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت ارتباط کلامی کلیک کنید.
4- برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران از قضاوت بپرهیزید
باز بودن ذهن، پذیرا بودن و روشنفکر بودن، کلید ایجاد ارتباط با یک فرد یا شریک عاطفی جدید است. بدون قضاوت بشنوید. شما مجبور نیستید با دیدگاه طرف خود موافق باشید، بلکه لازم است آن را درک کنید و بفهمید.
5- یک فعالیتی را با هم انجام دهید
انجام یک فعالیت مشترک راهی عالی برای ایجاد ارتباط است. وقتی باهم کاری میکنید، مغز درباره تجربههای منحصر به فردتان اشتراکاتی میسازد. انجام یک کار ساده مثل ورزش کردن در یک گروه، بازیهای دو نفره و بازدید از یک مکان خاص، میتواند ضمانتی برای رشد رابطه شما باشد.
6- به یک مکان شلوغ بروید
برای برقراری ارتباط با دیگران میتوانید از مکانهای شلوغ شروع کنید. اینکه بخواهید با هم تنها باشید وسوسه انگیز است اما تنهایی میتواند به رابطه شما آسیب بزند. به یک مکان شلوغ بروید تا چیزی برای صحبت کردن داشته باشید و اصطلاحا یخ شما آب شود، نگاه به مردم و مکانها و صحبت درباره آنها باعث احساس راحتی شما میشود.
7- برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران مثبت اندیش باشید
لبخند بزنید و از فرصتی که برای آشنایی به دست آوردید خوشحال باشید. برای نشانههای مثبت کوچک زیادی هیجان زده نشوید. نگرش مثبت به رابطه، آینده و زندگی داشته باشید و از غر زدن و انتقاد دست بردارید. از دیگران و نکات مثبتشان تعریف و تمجید کنید و سعی کنید قدردان و سخاوتمند باشید. پیشنهاد میکنیم در این زمینه مقاله مثبت اندیشی را مطالعه کنید.
نکات کلیدی برای برقراری ارتباط با دیگران
برای این که روابط اجتماعی قوی داشتهباشید لازم است بر روی خود کار کنید و در این زمینه تمام تلاش خود را به کار ببرید. توصیه میکنیم مقاله روابط اجتماعی را نیز مطالعه کنید.
1_ خودتان باشید
فیلم بازی نکنید و ساختگی رفتار نکنید. چیزی که هستید را به نمایش بگذارید. دیگران یک آدم ناقص ولی صادق را به یک دروغگوی حرفهای ترجیح میدهند. چیزی نگویید که در آن گیر کنید و بعدها شرمنده شوید.
2_ توجه کنید
به حرفهای طرف مقابل توجه نشان دهید اما خیلی هیجان زده و ساختگی نباشد. میتوانید با تکرار آخرین جملات او و سوال در مورد آنها توجهتان را منتقل کنید. واقعا به حرفهای طرف مقابل گوش دهید، همانطور که دوست دارید دیگران به شما گوش دهند. لازم است برای ارتباط موفق و مؤثر مهارت گوش دادن فعال را بیاموزید. مطالعه مقاله گوش دادن میتواند مفید باشد.
3_ در به کار بردن عبارات تأییدی افراط نکنید
گفتن مرتب اوهوم، آره، میفهمم، عجب و … میتواند ارتباط شما را مختل کند و باعث میشود طرف مقابل حس کند شما دارید تظاهر به گوش دادن میکنید. سعی کنید واکنش ساده و گاهی با پرسش داشته باشید. از طرفی لازم است در بسیاری مواقع از زبان بدن خود استفاده کنید و ارتباط غیر کلامی را به کار بگیرید.
4_ زبان بدن خود را تقویت کنید
با موبایل خود کار نکنید، دست به سینه نباشید و به ساعت و اطرافتان نگاه نکنید. نشانهها و حالات بدنی گاهی بسیار مهمتر از کلمات شما هستند. زبان بدن را بیاموزید، یک حالت با اعتماد به نفس ولی پذیرا داشته باشید. استفاده از زبان بدن و به ویژه تماس چشمی تأثیر گذاری بسیار زیادی بر طرف مقابل شما میگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباطات غیر کلامی کلیک کنید.
5_ دانای کل نباشید
وقتی با دیگران حرف میزنید سعی نکنید نشان دهید چقدر اطلاعات بالایی دارید یا چقدر هنرمند هستید. شاید شنیدن برخی حرفها برای شما دشوار باشد اما مدام نقض کردن و نقد کردن صحبتهای طرف مقابل، شما را یک فرد آگاه نشان نمیدهد، بلکه شما مغرور و از خود راضی به نظر میرسید. تجارب و مقام شما اهمیتی ندارد، به طرف مقابل حس مهم بودن و ارزشمند بودن بدهید.
6_ با اسم کوچک صدا کنید
این مورد بسیار به ایجاد یک رابطه جدید کمک میکند اما سعی کنید ملاحظات فرهنگی را در نظر بگیرید. ترجیح این است که همانطور که فرد خود را به شما معرفی کرده صدا بزنید یا در مورد اینکه چگونه راحتتر است صدایش کنید با او صحبت کنید.
7_ برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران شوخی کنید
سعی کنید در مورد مسائل مختلف، ولی به اندازه کافی و در موقعیت مناسب شوخی کنید. حواستان باشد با تفاوتها، نظرات شخصی، اعتقادات و خانواده فرد شوخی نکنید. شوخی در مورد چیزهای لحظهای که میبینید و اتفاق میافتد و حتی شوخی با خودتان میتواند مؤثر باشد. لحن شوخی نباید توهین آمیز، زننده، بی ادبانه و تمسخر گونه نباشد.
8_ اسامی را به خاطر بسپارید
سعی کنید که اسم کسانی که ملاقات میکنید به هر روشی به خاطر بسپارید. گفتن این که من اسمها یادم نمیماند برای طرف مقابلتان بسیار ناخوشایند است. اسم آنها را بارها تکرار کنید و برای یادآوری آن برای خود کد یا تصویر ذهنی بسازید. وقتی کسی متوجه شود در خاطر شما ماندهاست ارزشمندی میکند و از طرفی انرژی مثبتی را نیز به شما انتقال میدهد.
9_ با همه و در هر مکان صحبت کنید
ممکن است از ارتباط با افراد جدید بترسید اما لازم است برای شروع یک تغییر تلاش و تمرین کنید. سعی کنید در اتوبوس، تاکسی یا هر مکانی، با افراد غریبه وارد مکالمهای هرچند کوتاه شوید. با فروشنده مغازه یا مشتریان در مورد مسائل مربوط صحبت کنید. این کار اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد و به مرور باعث تقویت مهارتهای ارتباطی میشود. حواستان باشد شوخی زننده نکنید و از زیاده گویی بپرهیزید.
لازم است ترس شما از صحبت کردن بریزد و چه کسی بهتر از افرادی که ممکن است هرگز دیگر در زندگی خود آنها را نبینید. پس نه آبروی شما خواهد رفت و نه تمسخر خواهید شد.
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع: chetor.com
-
ورود به سایت