اعتیاد را می توان یك مسمومیت مزمن دانست كه برای شخص و هم برای خانواده و جامعه اش مضر است.
انواع آن به شرح زیر است:
1- تریاك : كه بیشتر در بین افراد مسن درگذشته معرف آن رواج داشته اما امروزه در بین جوانان و نوجوانان توزیع و مصرف می گردد، ماده ای خواب آور بوده و شخص معتاد از مصرف آن احساس لذت ونشاطی «نئشگی» می نماید. معرف آن به تدریج باعث افزایش طلب می گردد و فرد لحظه ای به خود می آید كه قادر به ترك آن نیست .
2 – مرفین: كه از تریاك گرفته می شود و بدو صورت مایع و پودر مصرف می گردد، مصرف این مواد در بین جوانان زیاد است و ماده ای خواب آور و اثرات تریاك را دارد.
3 – هروئین : این مواد از تركیبات شیمیایی ساخته شده و اثرش سه برابر مرفین بوده و خواب آور است ، شخص معتاد همیشه در حال چرت زدن می باشد و چشمهای خواب آلود دارد.
4 – كوكائین : موادی تحرك زا ، توهم آور و اغفال كننده است ، كسانی كه به این دارو معتاد می شوند معمولاً سادیسم جنسی پیدا می كنند و بهمین دلیل افراد بسیار خطرناكی هستند معتاد پس از مصرف این دارو احساس شعف زاید الوصفی پیدا می كند و شاد می شود و لذت جنسی او تشدید پیدا می كند ، اثرات جسمی آن كم است در حالیكه از نظر روانی اثراتش از هروئین بیشتر است.
5 – ال.اس.دی : مصرف این مواد اعتیاد جسمانی ندارد ولی دارای اثرات مغزی و روانی زیانبخشی است، این مواد توهم زا بوده و اعتیاد روانی را بهمراه دارد.
٦-آمفتامین ها : موادی محرك زا و اعتیاد آور است . این مواد سیستم مركز عصبی را تحریك می كند ، این مواد در میان دانشجویان مصرف بیشتری دارد زیرا باعث كم خوابی بوده و شخص را در حالت محركی قرار می دهد. مصرف این مواد باعث می شود بدن در برابر آن مقاوم شود لذا شخص معتاد ناگزیر می گردد بیشتر مصرف كند.
7 – ماری جوانا و حشیش : مصرف این مواد ، اعتیاد جسمانی نداشته ولی اعتیاد روانی می آورند و بهمین جهت زیان آور هستند، مصرف این مواد اثرات مغزی ناگواری را به همراه داشته و اغلب به صورت سیگار مصرف می شونداثرات مخرب آن : خواب آرامش بخش ، تشدید احساس ، خنده های بی مورد و طولانی ، لذت بخش بودن زمان و مكان ، لكن وقتی تأثیر دارو تمام می شود شخص معتاد حالت و احساس بدی پیدا می كند و امكان ارتكاب جرم زیاد می شود و از سوی دیگر عاملی برای مصرف مواد مخدر قوی تر همانند هروئین می باشد.
8 – متادون : داروی مخدری است كه توهم زا و اغفال كننده بوده ، واثرات زیانبخشی بر روی مغز دارد ، معتاد پس از مصرف احساس لذت بخشی می نماید ؛ لذا در صدد مصرف بیشتر آن بر می آید.
منبع : nasimerahi