۱-هروئین ماده بسیار اعتیاد آوری است که از مورفین ساخته می شود . مورفین ماده طبیعی است که ازگیاه خشخاش گرفته می شود.
۲-هروئین را میتوان به صورت تزریقی ، از راه بینی به صورت مشامی (اسنیف) یا تدخینی (کشیدن) مصرف کرد. هرویین به سرعت وارد مغز می شود. برخلاف نظر رایجی که در مورد تفاوت تاثیر این ۳ روش وجود دارد همه این روش ها می تواند منجر به اعتیاد و به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامتی شود.
۳-مصرف هرویین سن مشخصی ندارد. در حقیقت ، بسیاری از معتادان به هروئین در نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰ زندگی خود قرار دارند. بسیاری از مصرف کنندگان هرویین از خانواده های طبقه متوسط جامعه هستند.
۴- پدیده تحمل به هروئین با مصرف مداوم ایجاد می شود ، بنابراین پس از مدت کوتاهی شخص برای رسیدن به همان احساس لذت و سرخوشی نیاز به مصرف هرویین بیشتر دارد. که این خود نشانه ای از اعتیاد است.
۵-از عوارض مصرف هرویین می توان به: مسمومیت یا اوردوز، افزایش خطر ابتلا به عفونت هایی مانند HIV / AIDS(ایدز) ، آسیب دیدگی یا پارگی رگ ها ، مشکلات قلبی و اختلالات های کبدی و … اشاره کرد.
۶-وقتی شخصی مصرف هرویین را قطع می کند. بعد از چند ساعت از آخرین مصرف دچار علائم ترک و خماری می شود.
این علائم می تواند شامل: بی قراری ، بی خوابی ، اسهال ، استفراغ ،گرفتگی و دردهای عضلانی و … باشد.
۷-بیشترین علائم ترک بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از آخرین دوز مصرفی به اوج خود می رسد . در برخی از موارد این علائم تا چندین ماه ادامه دارد. ترک ناگهانی هرویین برای مصرف کننده ای که اعتیاد شدید به هرویین دارد میتواند خطر جانی به همراه داشته باشد.
۸-هروئین برای اولین بار در سال ۱۸۹۸ توسط شرکت دارویی Bayer آلمان تولید و به عنوان دارو برای درمان سل و همچنین به عنوان دارو برای درمان اعتیاد به مرفین وارد بازار شد.
۹-وسوسه هروئین می تواند سال ها پس از قطع مصرف هرویین ادامه داشته باشد و این وسوسه در اثر قرار گرفتن در معرض برانگیزان ها (افراد،اشیاء،مکان ها،زمان ها و احساسات) ایجاد می شود.
۱۰-خالص ترین شکل هروئین ، پودری سفید رنگ است. هرویین به صورت خاکستری ، قهوه ای یا سیاه هم دیده می شود. مواد سمی معمولاً با هروئین ترکیب می شوند ، بنابراین خالص آن به سختی پیدا می شود.
۱۱-تقریباً ۱۳٫۵ میلیون نفر در جهان به مواد افیونی (مشتقات تریاک) اعتیاد دارند ، و ۹٫۲ میلیون نفر از آن ها هروئین مصرف می کنند.
———————————
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
منبع:aayandeh.com