تقویت و افزایش اعتماد به نفس
مهارتهای تازهای کسب کنید
در پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست یاد گرفتیم که اعتمادبهنفس دو بال دارد که اولین بال آن مهارت و دومین بال هم تصور ذهنی صحیح است. شما تا زمانیکه مهارت نداشته باشید، نمیتوانید تصور ذهنی مطلوبی هم از آن مهارت داشته باشید. بنابراین اولین بالی که باید آن را بالا بیاورید، مهارت است. بنابراین مهارتهای تازهای یاد بگیرید و برای این کار از یادگیری مهارتهای سادهتر شروع کنید.
انتخاب یک مهارت به شرایط زندگی، کاری و علایق شما برمیگردد. بنابراین بسته به شخصیت، علاقه و شرایط زندگیتان میتوانید مهارتهای سادهای مانند تایپ، طراحی، نویسندگی، نواختن ساز، پختن یک غذا یا شیرینی تازه، خیاطی، آموختن کار با یک نرمافزار خاص و …. را یاد بگیرید.
پس از یادگیری آن مهارت، تصویر ذهنی مطلوبی ایجاد کنید؛ یعنی باور داشته باشید که شما توانایی انجام آن مهارت را دارید و آن را به دیگران اعلام کنید. مثلاً اگر یاد گرفتهاید کار تازهای انجام دهید، در مهمانیها یا در جمع دوستانتان آن را انجام دهید یا کارهایی که کردهاید را به نمایش بگذارید. از قضاوت آنها نترسید. هر عکسالعملی که نشان دهند مهم نیست، فقط و فقط توانایی جدید شما در انجام یک کار تازه اهمیت دارد.
خودتان را دوست داشته باشید
خانم لوییز هی، نویسنده کتاب «شفای زندگی» مهمترین عامل بدبختی انسانها را «دوست نداشتن خود» معرفی میکند. این خانم خود سرگذشت ناگواری داشته و اتفاقات ناخوشایندی را تا سن ۴۰ سالگی تجربه کرده بود. این خانم در تمام طول عمر از احساس گناه و کمبود اعتمادبهنفس رنج برده.
اما خانم هی پس از اینکه به مفهوم واقعی دوست داشتن خود پی برد، توانست حتی در آخرین سالهای باقی مانده از عمر خود، اقتدار خود را بدست آورده و به یکی از شخصیتهای تاثیرگذار جهان تبدیل شود. ایشان کتابهای متعددی در زمینه خودیاری منتشر کرده و سمینارهای بزرگی را در اکثر کشورهای جهان برگزار کرده است.
برای اینکه بتوانید شما نیز احساس بهتری نسبت به خود پیدا کنید و خود را دوست داشته باشید، توصیه میکنم کتابهای «شفای زندگی» و «قدرت درون ماست» خانم لوییز هی را در اسرع وقت مطالعه فرمایید.
راهحل سادهتر برای دوست داشتن خود، تکرار روزانه این جمله با خودتان است. هر روز جلوی آینه بروید و به خودتان بگویید: «تو را هرگونه که هستی میپذیرم و دوست دارم!» ممکن است در روزهای اول انجام این تمرین، حالتان بد شود، نتوانید جملات را به اتمام برسانید یا حتی گریهتان بگیرد. به مرور که روزهای بیشتری تمرین را ادامه دهید، انجام آن برایتان راحت خواهد شد. آنگاه پس از یک مدت خواهید دید که احساس بسیار بهتری نسبت به خودتان دارید.
تقویت اعتماد به نفس
آیا باید در همه کارها اعتمادبهنفس داشته باشیم؟
نکته طلایی که میخواهم با شما در میان بگذاریم این است که لازم نیست در هرکاری اعتمادبهنفس داشته باشید. هیچ انسانی کامل نیست و لزومی ندارد انتظار داشته باشید در اعتمادبهنفس هم کامل باشید. ممکن است شما در ارائه موضوع موردعلاقه خود اعتمادبهنفس بالایی داشته باشید، اما در موضوعی که به آن علاقه ندارید، اعتمادبهنفس نداشته باشید و اشکالی هم ندارد.
مثلاً من در کار نوشتن و تولید محتوا اعتماد به نفس دارم اما در زمینه کارشناسی فوتبال یا آشپزی هیچ اعتمادبهنفسی ندارم. وقتی در یک جمع قرار میگیرم که در آن افراد از چنین موضوعاتی صحبت میکنند، ساکت مینشینم و احساس بدی هم پیدا نمیکنم، چون میدانم که لازم نیست در هرکاری و هر موضوعی اعتمادبهنفس داشته باشم.
چطور میتوانیم فرزندانی با اعتماد به نفس بالا داشته باشیم؟
درست است که دادن حق انتخاب و تصمیمگیری به فرزندان، میتواند باعث ایجاد اعتمادبهنفس در آنها شود، اما تربیت فرزندان و دادن اعتمادبهنفس بالا به آنها تنها به همین یک مورد ختم نمیشود. در واقع وقتی خودتان ندانید که اعتماد به نفس چیست و چطور میتوان آن را تقویت کرد، فرزندان شما هم در درک این موضوع دچار مشکل خواهند بود. شاید تصور کنید که فهماندن موضوع اعتماد به نفس چیست به فرزندان و کودکان زیر ۱۲ سال کار سختی باشد و حتماً هم همینطور است.
در واقع شما نمیتوانید کودک خود را روی یک صندلی بنشانید و روی یک وایتبرد بنویسید اعتماد به نفس چیست و سپس این موضوع را به او حالی کنید. اما راه بهتری برای فهماندن این موضوع به فرزندان وجود دارد که توجه به آن دقت بالا و زحمت آنچنانی هم نمیخواهد.
تحقیقات نشان داده است که شخصیت بچهها تا سن ۱۲ سالگی، بهصورت کامل از شخصیت والدین آنها برداشت میشود. یعنی مانند این میماند تمام اطلاعات شخصیتی والدین را روی یک فلاشمموری کپی کرده و آن را وارد ذهن فرزندانشان کرده باشند.
به همین خاطر است که فرزندان به توصیههای پدر و مادرشان توجه نمیکنند، بلکه فقط کارهایی را انجام میدهند که پدر و مادرشان در طول روز انجام میدهند. بهتر است بهجای امر و نهی کرده به فرزندانتان یا نصیحت کردن آنها، تنها روی شخصیت خودتان کار کنید. وقتی والدین شخصیت قدرتمند و اعتمادبهنفس بالا داشته باشند، فرزندان آنان نیز چنین خواهند بود.
افزایش اعتماد به نفس در افراد
سخن پایانی
اینکه اعتماد به نفس چیست و چطور میتوان آن را تقویت کرد، بحث پیچیده و زمانبری است. اما با یک سری تکنیکهای ساده میتوان در جهت تقویت آن گام برداشت.
وقتی شما شروع به یادگیری مهارتهای تازه، تصمیمگیری و دوست داشتن خود میکنید، بهصورت ناخودآگاه دیگر جنبههای شخصیت شما که تحت تاثیر اعتمادبهنفس پایین خاموش مانده بودند، فعال میشوند؛
مثلاً خلاقتر میشوید و ایدههای تازهای به ذهنتان میرسد. قضاوت دیگران را کمکم نادیده بگیرید و خواست خود را بالاتر از نظر دیگران قرار دهید. تنها در این صورت است که میتوانید شاهد بالا رفتن اعتمادبهنفس خود باشید. فکر میکنم حالا دیگر میدانید اعتماد به نفس چیست و بهراحتی میتوانید در جهت تقویت آن اقدام کنید. امید ما این است که روزی تمام فرزندان ایرانزمین بتوانند خود و تواناییهایشان را باور کنند تا بتوانند آینده بهتری را برای این سرزمین رقم بزنند.
برخی از سوالات رایج:
۱. چه تعاریفی برای اعتماد به نفس وجود دارد؟
۱. به معنای دوست داشتنی و منحصر به فرد بودن خودمان است.
۲. در کار یا مهارت توانایی مناسب داشته باشیم و برای انجام آن آمادگی به نسبت خوبی داشته باشیم.
۳. اعتماد به ارزش ها و ظرفیت های درونی است.
۲. به چه دلیل افراد دارای اعتماد به نفس پایین هستند؟
دلایل زیادی برای عدم اعتماد به نفس افراد در بزرگسالی وجود دارد یکی از مهم ترین دلایل آن به کودکی افراد برمی گردد که با افراد در سال های اولیه زندگی چگونه برخورد شده است به نیازها و خواسته های آن ها به چه شکلی پاسخ داده شده است.
۳. چند نوع اعتماد به نفس وجود دارد؟
۱. اعتماد به نفس رفتاری
۲. اعتماد به نفس احساسی
۳. اعتماد به نفس معنوی
منبع: drways
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-
کلینیک ترک اعتیاد پویان رشت
-
ورود به سایت