امروزه با دسترسی ساده به اینترنت به سادگی می توانیم در مورد انواع بیماریها و داروها اطلاعات کسب کنیم. اینکار سبب میشود در صورت بروز علائم اولیه بیماری به سرعت برای درمان اقدام کنیم و این امر نقش بسیار مهمی در پیشگیری از پیشرفت بیماری و بهبود کامل بیماری دارد. در این مقاله قصد داریم به معرفی داروی کلونازپام بپردازیم. در پایان این مقاله شناخت کاملی به این موضوع خواهید داشت.
کلونازپام چیست؟
آنچه در این صفحه میخوانید پنهان
1 کلونازپام چیست؟
2 نحوه مصرف
3 قطع ناگهانی کلونازپام چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟
4 آیا مصرف کلونازپام اعتیاد آور است؟
5 عوارض جانبی کلونازپام
6 موارد احتیاطی در مصرف کلونازپام
7 مصرف کلونازپام در دوران بارداری و شیردهی
8 تداخل دارویی کلونازپام
9 برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!
کلونازپام دارویی است که برای درمان و یا کنترل بیمارییهایی نظیر تشنج تجویز می گردد. این دارو یک داروی ضد اضطراب شدید است که به رفع حملات پانیک و یا وحشت زدگی کمک می کند. این دارو از داروهای خانواده بنزودیازپین هاست.
نحوه مصرف
نحوه مصرف هر دارو به سن، وضعیت جسمانی و شدت بیماری بستگی دارد. اینکار باید تنها توسط پزشک پس از بررسی وضعیت بیمار صورت گیرد. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف این دارو در زمان مشخص اثربخشی آن را افزایش میدهد. بنابراین باید در هنگام مصرف این دارو به این نکته توجه داشته باشید.
اگر این دارو برای تشنج مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است سبب شود حال بیمار وخیم تر شود، به همین دلیل پزشک باید دایما دوز دارو را تغییر دهد تا دوز متناسب با بدن بیمار مشخص گردد. افرادی که برای بیماری تشنج از این دارو استفاده میکنند، باید حتما به دستورالعملهای مصرف دارو توجه خاصی داشته باشند. به طور کلی این قرص روزی دو یا سه بار در طول روز با توجه به شدت بیماری باید مورد استفاده قرار گیرد. قطع داروی کلونازپام به صورت ناگهانی آثار بسیار بدی بر سلامتی خواهد داشت، به همین دلیل این دارو باید به صورت تدریجی قطع گردد.
قطع ناگهانی کلونازپام چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟
به طور کلی قطع ناگهانی هر دارویی سبب بروز واکنشهای بدی در بدن می شود. اگر شدت بیماری زیاد باشد و این دارو در دوزهای بالا مورد استفاده قرار گیرد، قطع ناگهانی آن سبب بروز مشکلات زیر میشود:
تشنج
نوسانات شدید خلقی
لرزش
گرفتگی عضلات معده
آیا مصرف کلونازپام اعتیاد آور است؟
آیا مصرف کلونازپام اعتیاد آور است؟
متاسفانه تحقیقات نشان داده اند که مصرف طولانی مدت کلونازپام سبب وابستگی شدید بدن به این دارو میشود و خطر اعتیاد به آن وجود دارد. این موضوع در افرادی که سابقه اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل را دارند شدیدتر است. به همین دلیل این موضوع به شدت به تمامی افراد توصیه میشود که این دارو را تنها زیر نظر مستقیم پزشک مصرف کنند و هرگز دوز مصرفی را افزایش ندهند.
قرص پوست و مو
عوارض جانبی کلونازپام
عوارض جانبی کلونازپام
عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز می کند، بی شک اثرات آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض جانبی کلونازپام به شرح زیرند:
خواب آلودگی
سرگیجه
خستگی
عدم تعادل
افزایش بزاق دهان
بروز افسردگی
کبودی و خونریزی بدن
تب و گلو درد
تنفس آهسته
بروز واکنشهای شدید به این دارو نادر است اما اگر در اثر مصرف این دارو دچار واکنشهای شدید در صورت، زبان و گلو شدید و یا مشکلات تنفسی برای شما پیش آمد سریعا با بخش فوریتهای پزشکی بیمارستان تماس بگیرید.
موارد احتیاطی در مصرف کلونازپام
موارد احتیاطی در مصرف کلونازپام
اگر قصد دارید از این دارو استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
اگر از حساسیتهای شدید رنج می برید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
در صورت ابتلا به بیماریهای چشمی، بیماریهای کبدی، کلیوی، بیماریهای خونی مانند پورفیری، مشکلات روحی مانند افسردگی و میل به خودکشی ، سابقه خود را به صورت کامل به پزشک بگویید.
در هنگام مصرف این دارو از الکل و یا مواد مخدر استفاده نکنید.
مصرف کلونازپام در دوران بارداری و شیردهی
این دارو اغلب برای کنترل تشنج در دوران بارداری تجویز می گردد. زیرا اگر مشکل تشنج حل نشود خطر آسیب به مادر و جنین وجود دارد. مصرف این دارو در دوران بارداری سبب خواب آلودگی شدید میشود. توصیه میشود در سه ماهه اول بارداری این دارو با دوز بسیار پایین مصرف شود. برای مصرف این دارو تنها باید با پزشک مشورت کنید. مصرف این دارو در دوران شیردهی در شیر مادر ترشح میشود، به همین دلیل می تواند بر نوزاد اثر بگذارد. به همین دلیل این دارو نباید در این دوران مصرف شود مگر با تشخیص مستقیم پزشک!
تداخل دارویی کلونازپام
تداخل دارویی کلونازپام
تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی است که در مصرف هر دارو و مکملی باید در نظر گرفته شود. در غیر اینصورت خطر آسیبهای احتمالی به سایر ارگانهای بدن وجود دارد. کلونازپام با داروهای زیر تداخل دارد:
متادون
آنتی هیستامین
ستریزین
دیفن هیدرامین
داروهای خواب آور
لورازپام
آلپرازولام
دیازپام
زولپیدم
داروهای شل کننده عضلات
کدئین
مورفین
در هنگام مصرف کلونازپام بهتر است که آزمایشهای عملکرد کبد را به صورت دوره ای انجام دهید تا متوجه شوید که آسیبی به کبد شما نرسیده است. اگر مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری سریعا دارو را مصرف کنید اما هرگز دوز آن را افزایش ندهید!
منبع: مجله دلتا
——————————–
درباره کلینیک
اولین مرکز درمان سوء مصرف مواد با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان
کلینیک ترک اعتیاد پویان (سال تاسیس : 1385 )
دکتر سیده زهرا پیرو نذیری
ساعت کار صبح ها 9 الی 13 و عصر ها 17 الی 21
آدرس : رشت – خیابان مطهری – بین مسجد چهار برادران و سه راه حاجی آباد – ساختمان حکمت – طبقه 2
تلفن : 33330485 013 – 33341501 013
پست الکترونیک :info@pooyanclinic.ir
اینستاگرام : instagram.com/pooyan_clinic
—————-